Blog o računarima, pametnim uređajima i veb tehnologijama

Orion Telekom – iskustva (2017)

Update (24.10.2017.)

Još jedan primer od pre dva-tri dana: primetio sam da imam aktiviranu uslugu „TV unazad + 3 mobilna uredjaja“. Nisam znao kako i zašto je aktivirana pa sam brže bolje otišao opet na nalog i deaktivirao. Poslao email korisničkoj podršci sa pitanjem da li će biti naplaćeno i kako i gde sam ja prihvatio tu uslugu. Odgovor sam dobio danas:

Informisaćemo Vas, ovim putem, da je usluga koju pominjete je aktivirana putem poruke na stb uređaju, bili ste upitani da li želite da koristite tu uslugu, a zatim Vi, ili neko od članova domaćinstva je na daljinskom upravljaču odabrao opciju „OK“ i samim tim aktivirao ponudu. Takođe ćemo Vas informisati da ste uspešno otkazali ovu uslugu, biće Vam aktivna do 30.11.2017. Počevši od računa za decembar mesec neće se više pojavljivati kao stavka na računu.

U razgovoru sa ukućanima sam saznao da se ta poruka nije pojavila, tj. nikakva poruka se nije pojavila u prošlom periodu. Jedino što sam ja primetio jeste neki bag na uređaju koji je bio u obliku izobličenog korisničkog interfejsa (kao kada uklonite CSS sa sajta) i nije se ništa videlo, samo polovina tog osiromašenog interfejsa. Daljinskim sam mogao da idem gore i dole i ništa više. Isključio sam iz struje i opet uključio i proradilo je. Dakle, nikakve poruke nije bilo, ista situacija kao i prethodnog puta za Cinestar paket (update od 07.06.2017.).

Znači oni će naplatiti uslugu koju NISAM želeo i NISAM aktivirao. Oni tvrde da je aktivirana pritiskom na „OK“ taster na daljinskom koji sam ja inače, zajedno sa ostalim mojim ukućanima nepotrebnim tasterima, blokirao. Ostavio sam samo tastere za kanale, zvuk i uključivanje uređaja.

Nisam siguran šta se dešava, zašto šalju te promocije i kako ih mi „aktiviramo“ ali ovim putem želim da skrenem pažnju drugim korisnicima koji žele da pređu kod Orion-a da to NE ČINE!

Update (07.06.2017.)

Izgleda da se nastavlja prljava kampanja kompanije Orion Telekom. Aktivirali su uslugu Cinestar BEZ moje dozvole koja je besplatna do 30.05.2017. godine, a nakon toga, ako se ne otkaže, košta 450 RSD. Danas je 07.06.2017. i NISAM dobio obaveštenje od prvog ovog meseca da ću morati da plaćam ovu uslugu. Otišao sam na svoj nalog na Orion sajtu i deaktivirao uslugu, međutim piše da će biti aktivna do kraja ovog meseca.

Znači, ja ću platiti paket koji NISAM želeo. Iz call centra su mi rekli da je obaveštenje na uređaju postojalo kada se uključi i da smo potvrdili sa OK, ali NIJE bilo obaveštenja! Ta obaveštenja se pojavljuju samo kada se uređaj restartuje skroz, a kada se samo stavi u sleep mod (pritiskom na taster za gašenje na daljinskom) i opet probudi na isti način, ne pojavi se ništa. Lično sam testirao.

Ova kompanija ima pokvarene kampanje i NE preporučujem je!

Update (23.01.2017.)

U prvoj verziji ovog članka sam pomenuo da sam Orion korisnik još od njihovog osnivanja, i da nisam imao nikakvih (većih) problema koji bi značajno uticali na moj posao preko interneta. Međutim, vremenom sam počeo da gubim to poverenje.

Pročitao sam sve komentare ispod ovog članka i video da izgleda svi imaju problema sa Orion-om osim mene. Na osnovu tih komentara mogu zaključiti da su komentarisali samo oni koji imaju problema, a oni koji su zadovoljni verovatno nisu ni čitali tekst. Elem, moraću da prepravim članak jer je moje mišljenje o njima promenjeno u kratkom vremenskom periodu – nepunih godinu dana.

Prvo se dešava da uvode nove u sluge ali ih i uključuju korisnicima bez njihove saglasnosti. Oni postave obaveštenje na ekranu TV-a kada se podigne sistem uređaja, ali taj tekst na mom CRT TV-u ne može da se pročita jer je rezolucija očajna a tekst sitan. SMS obaveštenje dobijam samo kada trebam da platim račun, kada mi onemoguće internet, kada pokušam da se prijavim sa pogrešnom lozinkom, ili kada spamuju sa promocijama.

Prvo su uključivali neke TV promocije u obliku dodatnih kanala koje nisam ni tražio, a zatim podigli cenu jer su mi uveli te kanale (why??). Zatim su menjali pakete pa je cena malčice skočila, ali za mene sa već postojaćim ugovorom nova cena nije važila.

I sad su uveli TV unazad 72 sata, bio test period, ja se odjavio na sajtu odmah. Onda je istekao test period pa su mi omogućili punu opciju i obavetili, pa  sam ja brže bolje otišao na sajt da ugasim, ali je račun već bio kreiran. Platio sam tu uslugu bez potrebe. Tako su mi i u call centru rekli – račun je kreiran pre nego što ste ugasili opciju. Pa ne mogu da je ugasim u sekundi kada dobijem obaveštenje!

Prekida nema, što je ok, ali je kvalitet veze opao značajno. Pogotovo se primeti na TV-u jer im je i uređaj (Dune HD tv-102) loš, a uz to i kvalitet veze znatno lošiji. Obrišem cache iz uređaja ali opet posle 2 sata počne da koči i jedva prebaci kanal.

Počeo sam da razmišljam o drugom operateru ali svi imaju svoje prednosti i mane. Uglavnom je mana cena, ali i podrška i oprema. Ako imate predlog pišite u komentaru.

Stari tekst:

Kako sam dugogodišnji korisnik Orion Telekom usluga, želeo bih da podelim svoja iskustva, i da se osvrnem na akcije koje su u toku.

Internet plaćam kod njih otkad postoje, a i pre sam bio kod Sezampro koji je kasnije, zajedno sa još nekoliko manjih internet provajdera, postao Orion. Tada je brzina bila 768 Kbps, i nudili su neki USB modem na korišćenje. Zaista se ne sećam da je bilo nekih problema, verujem da nije, jer da jeste, verovatno ne bih bio više njihov korisnik.

Vremenom su povećavali brzinu za iste pare, obično krajem decembra, a danas malo ređe. Produžavao sam ugovor na 2 godine svaki put uz još neke pogodnosti. Tačnije, svaki put kada produžim ugovor, uzmem neku promociju. Tako da za iste pare dobijem veće brzine, popuste, bolju opremu itd.

Što se tiče prekida i kvaliteta veze, nisam prezadovoljan Ping-om ali je zato veza odlična. Verovatno jer sam blizu stanice i imam dobru mrežu u kući. Prekidi su retki, to je do Telekoma, tako da razumem. Ove godine sam imao 3-4 kraćih prekida, najviše 10-ak minuta. Prošle isto nešto malo.

orion-telekom-kvalitet

Oprema i tehnička podrška su takođe na nivou. Kada menjam paket sve funkcioniše, nema prekida, brzina se poveća odmah, oprema stiže na vreme. Zaista nikakvih problema nisam imao što se toga tiče. Za razliku od nekih kablovskih operatera gde čekaš nekoliko dana da ti srede opremu, pa još nemaš ni TV ni internet za to vreme, a kako je tek onima koji nemaju ni telefon jer su uzeli čitav paket…

Cene su sasvim solidne. Za 1.500 dinara, na mesečnom nivou, brzina je 20 Mbps. Pretplata za IPTV je 1.250 dinara i nije obavezna, što nije slučaj sa nekim kablovskim operaterima. Da, na onu cenu od 1.500 dinara će odgovoriti korisnik kablovskog internta i reći da za te pare imaju 30 Mbps, ali nije tačno jer oni moraju da plaćaju i TV hteli da gledaju ili ne. Zbog toga, i zbog loše usluge i opreme, zaobilazim kablovsku.

orion-max-adsl

Bila je akcija u Orion-u MAX ADSL gde za 1.700 dinara mesečno imate 20 Mbps internet, WIFi router sa 4 LAN porta, IPTV sa 150 (+ nekoliko HD) kanala, i 2 meseca gratis. Uzeo sam taj paket i mogu reći da sam zadovoljan. Povezao sam IPTV bez problema za 10 minuta (+ razvlačenje kabla 10 minuta), zamenio router, uključio i sve radi. Za 20 minuta sam ponovo bio online, ali sa bržim internetom. Ova akcija više nije u toku, a ostale se mogu naći na Orion sajtu.

Recimo, IPTV + internet 20 Mbps za 2.170 dinara mesečno. Uz svaki paket dodatno se dobija i 100 SMS poruka mesečno za sve mreže – detaljnije.

A za sve korisnike, Orion je obezbedio nekoliko kanala koje možete besplatno gledati na njihovom sajtu – opširnije.

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!

35 komentara
 1. Mioljub kaže

  Orionov sam dudgogodisnji korisnik i imam vise pozitvna nego negativna iskustva.
  Koristim uslugu Orion trojka WiFi 10Mb+IPTv+Ring 300 po ceni od 1899.00din. koja posle njihovog poskupljenja od 250din sada kosta 2149,24din.Ne znam kako su do te cifre dosli, ali ta cena je vec godinu dana.
  Cinestar i tv unazad sam takodje deaktivirao pre nego je trebalo platiti dodatni trosak.
  Za te usluge se mnogi zale da im je orion sam aktivirao sto nije tacno.
  90% korisnika je nesvesno aktiviralo jer se prilikom ukljucivanja IPTv boxa pojavljivala ta usluga na ekranu i da bi se sklonilo obavestenje moralo se pritisnuti OK da bi uredjaj nastavio sa radom. Sto je bilo potureno da bi se sto vise korisnika upecalo.
  Protok imam preko WiFi mreze sa bazne stanice 2.5km od mene i iznosi stvarnih 10Mb, Tv radi normalno kao i telefon koji se koristi samo kad treba zvati orion podrsku jer ima 300 besplatnih minuta.
  E sad, posto preko Telekomovog ADSLa ne moze protok preko 4-5Mb jer sam 4 km od centrale i ne moze IPTV a na selu sam jedina alternativa je ovaj Orion.
  Jedini kvarovi su bili kad se desi neko nevreme ili nestanak struje.
  IPTv BOX TV radi normalno, ali je slika na Tv kanalima ocajna iako je podeseno na 1080p ili na 1080i nebitno.
  Jedina dobra stvar je sto ima instaliran kodi 15.x u koga sam ubacio IPTV LIVE SRBIJA i skvalitet slike je duplo bilji, a imam i SK i Arene i sve kanale EX Yu.
  Ali ipak cekam da istekne ugovor i da ukinem Tv i telefon i da ostavim samo internet, a za Tv ce ici neki Android Box (ima ih od 30-40E) sa KODIjem i bog da me vidi. Em su kanali sa daleko boljiom ili bar sa istom kvalitetom slike, em su besplatni, em imaju i Arene i SportKlubovi u HD

 2. vera kaže

  Veoma ste losi u svakom pogledu. Varijanta dinar das da udjes u kolo, a 10 da iz njega izadjes. Zalbe ne pomazu iako su u roku bile…nedelju dana…vec oni odugovlace da bi im ceo mesec morao platiti iako ne koristis usluge.2600din. SVAKA VAM CAST.U ONIH NEDELJU DANA KOJE URACUNAVAJU VREME ZA KOJE MOZES DA ODUSTANES ZVALI SMO KO ZNA KOLIKO PUTA ZBOG ZAPUCAVANJA INTERNETA ILI GA NIJE NI BILO…LOSI STE DA SAM RESILA DA VAS NA SVIM MOGUCIM DRUSTVENIM MREZAMA OPISEM OSIM U SLUCAJU DA NADJETE RESENJE ZA VAS NEKOREKTAN ODNOS I U TOJ VARIJANTI NEKAKO,,OBRISETE,, DUGOVANJE KOJE STE SAMI NAMETNULI NA SILU…

 3. Nikola kaže

  Hvala bogu dočekah kraj ugovora koji je zaključen na iznos od 1699rsd a racuni su stizali na 2100rsd zbog usluga koje nisam tražio i za koje nije moguće utvrditi da sam ih čekirao. Što dalje od Oriona

 4. Bojan kaže

  Najgori operater u Srbiji, godinu ipo dana me zavlače, daju glupe razloge zasto stalno imam prekide… I stalno kazu izaci ce kolege na teren, i do sad niko nista nije uradio…Ostaje nam samo da cekamo taj Mart, 2018 i da sa radošcu raskinemo ugovor ( pošto ne postoji opcija da raskinete, osim da platite pun iznos do kraja perioda, iako nista nisu ipunili od uslova )

 5. Zole kaže

  Moje iskustvo sa Orionom je uglavnom pozitivno.Na ADALu sam par godina i posto nisu mogli da mi isporuce obecanih 10 MB. nego 7.na moju zalbu ponudili su mi 30 posto nizu cenu sto sam prihvatio.Povremeno se desava prekid u trajanju od par sekundi do par minuta,ali nista znacajno.Telekomove parice i infrastruktura pravi te probleme ali je sve to beznacajno u odnosu na zalbe o kojima citam.Prekid od 4 dana prouzrokovan prekidom telekomovog kabla su evidentirali i proporcionalno spustili naredni racun.Sve u svemu preporucio bih Orion za saradnju.Mozda je i ovaj novi zakon doprineo takvom ponasanju : )

 6. Jasna kaže

  Naisla sam na ovaj clanak trazeci informacije o ADSL provajderima koji nisu Orion, jer cu svakako menjati provajdera. SezamPro je bio genijalan; Orion je je profitirao od njihove reputacije, ali usluga od pocetka nije bila na nivou i od tada je sve gora i gora. Nemam dovoljno vremena da napisem sva losa iskustva sa pouzdanoscu i brzinom neta, nedostupnom i KATASTROFALNO bezobraznom podrskom, neobjasnjenim problemima, nedostupnim bilo kim ko bi se bavio prigovorima koji nemaju direktno operativni karakter. I nisam jedina; posto sam godinama uplacivala uslugu licno, upoznala sam mnoge druge korisnike koji su takodje bili nezadovoljni, i nikoga ko je makar osrednje zadovoljan.

  Jedna stvar koju sam primetila je da je usluga znatno bolja kada nisam na ugovoru. Dvaput sam bila dovoljno blesava da potpisem ugovor sa Orionom, i razlika je upadljiva: cim potpisem ugovor, kvalitet usluge znatno opadne, i ostaje konzistentno bedan do trenutka kad ugovor istekne. Onda neko vreme super, ako izmememo njhove prodavce koji navaljuju kao mutavi da potpisem ugovor. Uzgred, nista nije isplativije biti na ugovoru nego bez – mada ce vas nalagati na raznorazne nacine da pomislite da jeste. Cim potpisete ugovor, sve iznova krece – nemate pristup internetu, kad imate veza se vuce, pokusate da dobijete podrsku, oni ili ne rade ili ste 57 na redu za razgovor, i u krug.

  Vrhunac je sada kada su mi povecali cenu pod izgovorm ponovnog uspostavljanja ugovora, iako nikakav ugovor vise nikada ni u ludilu sa njima necu potpisati. Efektivno, naplatili su mi zbog toga sto se njima ne moze verovati da ispostuju ugovor. I naravno – cim je taj neki imaginarni ugovor sklopljen, ja ponovo ne mogu da se povezem. Kad pokusam da se objasnim sa njhovom podrskom, bukvalno mi upadaju u rec pre nego sto stignem da kazem dve recenice i otvoreno me vredjaju.

  Ja menjam provajdera, i preporucujem svima da se drze sto dalje od Oriona po svaku cenu. Nemojte se pecati na njihove price – cak i ako par meseci nemate nikakvih problema, sledeci je iza coska. I uz to jos jedno povecanje cene. I bezobrazluk povrh toga. Raspitala sam se i svesna sam da i drugi provajderi nisu savrseni, ali nisu ni blizu ovako losi.

 7. Ada kaže

  naisla sam na ovaj sajt slucajno trazeci nesto drugo i ne mogu a da ne ostavim svoj komentar u vezi ovog oriona.Prvo da naglasim da sam dugo vremena bila korisnik sezampro i s obzirom da sam bila prezadovoljna uslugom automatski sam presla na orion telekom kad su ga preuzeli.Dugo sam zivela u Nisu i iako je vec tu krenulo sa problemima, relativno brzo mi se resavaju ,u to vreme jos uvek koristim adsl i on je bio solidan,cak mojim roditeljima u Zajecaru uvodim njihov adsl,sto je najgore on i dalje bolje radi nego bilo koji njihov wi fi paket… i onda se preselila zbog posla za Bg i tu krecu moji konsatantni problemi sa orion telekomom.Wifi veza slaba,puca non stop,sporo…Tehnicka podrska nikakva,prodje vise sati dok mi se ne regulise net,a meni npr.treba hitno net zbog posla….ljudi koji su radili u jednoj od bg poslovnica su mi ostali u jako losem secanju,jako neljubazni.I tako je to trajalo neko vreme ,u jednom trenutku se koliko toliko net ustalio kao radi i onda opet meni ispadne nesto oko posla i moram da se selim na par godina van zemlje -otkazujem ugovor sa orionom,i tu krecu najveci problemi -otkazni rok mesec dana moram da im platim za jos neka 2 meseca posto mi oni nisu iskljucili net na vreme kao nije im proso taj moj raskid ugovora stizu mi racuni jos 2 meseca preko ja u guzvi oko puta nemam vremena da se s njima natezem platim im i ta 2 meseca preko samo da se otkacim od njih…i kao konacno smo raskinuli ugovor ja insistiram da im vratim tu opremu njihovu s obzirom da putujem i da necu biti tu,oni mi prodaju neku pricu kao ne moze tako mora da izadju njihovi ljudi da se potpise taj raskid ugovora ,cak jedan momak koji je tamo radio odbija da uzme na licu mesta tu opremu (posle sam skapirala da im je to fora,ali su uspeli da me izrade u svakom slucaju i ne mogu sebi danas da se nacudim koliko sam naivna ispala)u vezi opreme da izvrse neke kao provere dal je sve funkcionalno….uglavnom ja ostavljam broj mog brata i odlazim u inostranstvo,moj brat zove vise puta kao bili su niko nije bio u stanu,onda dodje ciljano u moj stan u bg da ih ceka i oni se najave kao al ne dodju i sve tako…ja pisem mejlove zovem dobijam odgovor sve je ok gospodjo docice neko…i naravno u jednom trenutku ja i zaboravim na sve to imam milion obaveza,sto im je verovatno i bio cilj da prodje vreme zaboravis i u vezi oriona i opreme, da bi mi stigao na kraju dug za njihovu opremu koju nece da prime s obzirom da je proslo godinu dana i da smatraju da sam im ja uzela tu opremu i moj dug su navodno dalje prosledili nekoj firmi,na kraju sam na silu dobila neku potvrdu od njih da im nista nisam duzna vise mada sam morala da iskoristim odmor u srb tako sto sam provela nedelju dana viseci po njihovim poslovnicama..nije stvar ni u tom dugu ,nego o njihovom odnosu prema dugogodisnjem klijentu.mislim sta reci vise o ovoj kompaniji moj savet je ORION NIKAKO.Na svaki moguci nacin gledaju da vam uzmu novac,a uz to su neposlovni,neljubazni,nestrucni i usluga koja pruzaju je jako losa.Preskocite ih.

 8. Milan Zitoradja kaže

  Da sam znao da internet oriona svako malo prekine nikada nebih potpisao ugovor sa njima. Znaci ta bazna stanica je rekorder po broju ispada. Nebi se nervirao da mi net nije potreban zbog posla. A da ne pominjem sto od 10 mbs nema ni dva. Ma sa jedan i po preko adsl telekoma sam brze radio.

 9. Razočarenje kaže

  Jao bože. Sad će nam prilikom produženja ugovora naplaćivati 120 dinara (videti vesti). Ionako je čovek na robiji ugovorom, još će sebi da plati istu. Ovim potezom su sebi sabili nož u leđa. Evo čestitam im. :clap: :clap:
  http://oriontelekom.rs/obavestenje-za-korisnike-3/

  Kad budu poboljšali net, onda nek naplaćuju.. Verovatno se pripremaju za letnji period i garant ću imati prekide.. Jedva mi umanjili račun. Morala sam da besnim i da boldujem velikim slovima. Ni antena neće moći da im se suprotstavi.. :(

  1. Stefan Marjanov kaže

   Nisam video ovo, užas.

   1. Razočarenje kaže

    I moje previđanje se obistinilo. Sad čekam pošto im se ispentrah na glavu da ovih dana dođe „saradnik sa terena“ da bi se utvrdio problem. E da, operaterka mi predložila RASKID UGOVORA!! Da, dobro čujete. Raskid ugovora. Koji to još operater radi.

 10. Deda kaže

  Dok je postojao Sezampro ja sam bio prezadovoljan jer je profesionalizam bio na vrhunskom nivou. Kad ga je preuzeo Orion jedva sam čekao da pobegnem od njih jer mi je izgledalo kao da su neki dunsteri zabasali u nešto o čemu pojma nemaju. Tu ne mislim na tehničke probleme za koje imam razumevanja jer, tehnika je tehnika, i kao takva, ne uvek pouzdana. Toliko o njima.

 11. Gordana kaže

  Parodija ahahahaa. Počne meni naglo da opada brzina. Pošaljem mejl, vrati se u normalu i tako u krug.. Elem, u subotu mi stavili drugu antenu i nemam probleme za sad.

 12. nikola kaže

  Korisnik sam orio interneta godinu dana, ugovor je na 2 godine pa na zalost ne mogu da ga prekinem. Proklinjem dan kad sam potpisao ugovor sa ovim tajkunima!Sve sam zivce pokidao zbog njih i njihove mreze koja stalno prekida, cas radi cas ne radi… Bezite sto dalje od bilo kakvih usluga od njih. Ne bih ga preporucio ni neprijatelju… orion i telekom su u paketu jedno veliko smece! Toliko…

 13. NIKI kaže

  Такође лоше искуство.Пошто њихови покушајо подизања цена услуге насилним убацивањем порно+ спорт канала код мене није прошло јер сам звао удружење потрошача иако сам написмено од ОРИОНА добио да морам платити ја сам оспорио.Такође њихово фактурисање услуге 72 сата сам оспорио такоше преко удружења потрошача јер немају право да ми наплате нешто што нисам потписао .Чести прекиди а канали су катастрофа од оних скрнавих пинк па до неких који емитују филмове из 50-тих Благи ужас !Ништа лепо од њих и фирма за избегавање!

 14. Maja kaže

  Stefane, kažeš da si uzeo paket MAX ADSL za 1.700,00 dinara, (i ja sam) u kojem su u ponudi imali (između ostalog) i 2 meseca gratis. Zanima me da li si dobio onaj 2. mesec gratis, koji nas je sledovao, ako se ne varam po isteku UO?
  Jer ja, bogami, nisam.

  1. Stefan Marjanov kaže

   Jesam negde na sredini ugovora (nakon godinu dana), a prvi gratis mesec negde na početku.

 15. ecc kaže

  Najgora usluga ikada. Samovoljno dodavanje ne ugovorenih usluga svaka 3 meseca. Podrska nikakva. Tv kanali koje ne gledaju ni vlasnici tih televizija….

  1. Maja kaže

   Da, i meni smeta što već drugi put u roku od nekih 6-7 meseci uvećavaju račun i uvode neke usluge koje ne želim.
   Tako je moj račun bio 1.700,00 pa od juna 1.950,00 (jer su uveli neke kanale koje nisam ni želela, a u međuvremenu su ukinuli neke kanale koje sam gledala, e tu nisu smanjili cenu).
   Kada sam htela da otkažem-ne može, prošao rok za otkazivanje.
   Kažu, bila sam obaveštena putem zvanične njihove stranice (jeste, baš visim na svim stranicama čiji sam korisnik).
   Dakle, računi stižu SMSom, e-mailom, a kada se uvode nove usluge što podrazumeva i poskupljenje mesečnog računa-cvrc, pogledaj zvaničnu stranicu. a danas sam dobila račun od 2.136,00 (opet, misle na nas, uveli nove usluge, pa nam ih i naplatili).
   Nije korektno…

   1. Stefan Marjanov kaže

    Jeste, moraš na vreme otkazati usluge koje su nametnuli, tako to rade sve firme kod nas (X slučajeva sa nekim pretplatničkim servisima na netu). I mene malo nervira.

 16. Dragan Takic kaže

  Zašto nisam video ovaj BLOG kad sam pozvao one LOPOVE.

 17. Dragan Takic kaže

  ORION TELEKOM NIKAKO ILI SAMO AKO STE LUDI

  Zašto sam uveo ORION. Nisam, bio sam korisnik Sezam pro-a i sam njim nikavih problema nisam imao. Čak sam jednom zaksnio sa uplatom, operator iz Niša me je samo opomenuo da platim kad mogu i da me neće isključivati kao dugogodišnjeg korisnika.
  E onda je došao ORION i problemi:
  INTERNET brzina na pola plaćao sam kobajagi 6 a trebalo je 8mb/s u a ustvari jedva 3,5 a ponekad jedva 1,5 mb/s.

  TELEVIZIJA ZA PLAKATI: HD kanali ne rade, česti prekidi ponekad i toliki da ti treba sigurnisni pojas za plivanje. Izbor kanala i nije neki sobzirom da imam sad provajdera koji ima duplo više kanala (188).

  POZIVI OPERATERA: E tu će Vam biti glavobolja do neba. Prvo, na mailove ne odgovaraju a obično nam je tako lakše jer kada govorimo u slušalicu obično zaboravimo polovinu. Kada pozvoni telefon 0114100100 (zapamtio sam ga jer sam ga zva sigurno više hiljada puta ) jedino ptt ima računa, dale prvo slušaš reklame od 1-20 min dok se neki operater ne javi. a kad se jave onda te prebace na drugog operatera, iopet 5,4,3,2,1,1,1 na redu. A stručnost operatera , nema njihovu diplomu na uvid ali pretpostavljam da imaju ispisano tabelarno šta da rade sa korisnicima, Obično kažu resetujte ruter, iako ste ga resetovali, ili pročitajte mi postavke sa uredjaja ati im lepo smomeneč majku jer nemate internet. Onda to nekako proradi čim spustiš vezu. Da da, i znam kako to radi jer imam druga koji radio u ptt – u na adsl-u. Obično zaključe da ne radi spliter, e njega ti pošalju odmah besplatno ali platiš poštarinu, imam ih 3 ili 4.
  STRUČNOST: Mislim da nisu posebno stručni jer sam imao problem koji nisu mogli da reše.Naime pored IPTV-a tj TV-a sam ima LED svetlo, najobičnije na prekidače sa potenciometrom, čim ga upalim IPTV ne radi.
  PLAĆANJE: ako zakasnite sa uplatom isključe vas pa plaćate i posle troškove uključenja.
  DOBIJANJE UREDJAJA: Sve uredjaje preuzimate i plaćate i brzu poštu kao primalac i korištenje uredjaja
  CENA UREDJAJA: Nemojte uzimati njihove uredjaje ni za živu glavu jer je cena koriščenja duplo veća nego da isti kupite u prodavnici sa PDV-om
  CENA USLUGE: Samo treba da pogledate na internetu imate bar 4-5 povoljnijih provajdera tj sa nizom cenom i komletnijom uslugom
  UREDJAJ: Kineski
  KORISNICI:Svi u mom komšiluku su otkazali ORION, ja sam zadnji ostao
  OTKAZIVANJE: E tada nek Vam je Bog na pomoći. Najpre su mi rekli da nemogu jer ugovor tralala, pa kad su videli da ja nisam potpisao ugovor tj produženje zbog interneta koje nisam imao i svih gore navedenih problema onda su mi rekli da po njihom nepotpisanom ugovoru moram platiti 2 meseca korišćenja kao otkazni rok. Platio sam iako sam u medjuvremenu uveo već tada 20 mb interneta (tačno 20 mb koji ne koči pa mi je bilo malo čudno) I da Vratim Uredjaje KOJE SAM PLATIO SKUPLJE nego u bilo kojoj prodavnici.
  A onda te zovu bar petoro da provere zašto otkazuješ Orion.
  Uredjaje sam lepo spakovao IPTV, ruter, jedan spliter, u njihove kutije koje sam sačuvao, poslao na adresu koju su mi javili na Novom Beogradu AKSOM. Napominjem brzu poštu jer oni izdaju samo potvrdu o slanju paketa u kg.
  Posle desetak dana su me zvali iz Oriona da vratim uredjaje i obično provrere i obično je uredu pa me ostave na miru. Pa su me opet zvali i opet i na kraju sam im odgovorio da mi preostaje samo da kupim nove iptvie i da im vratim ali da mi garantuju da me više neće uznemiravati.
  MAFIA: Na kraju se me dali Mafijašima tj agenciji za naplatu koji te ne zovu već ti pošalju poruku da se javiš o svom trošku a ako se ne javiš onda te pitaju …. na kraju operaterka SWAMA kaze da joj nisam pri i da joj je jasno da nemam materijalne dokaze da je oprema vraćena i da moram da platim.
  Na mailove ne odgovaraju
  KOME DA SE ŽALIM

  Dragan Takić
  Vlasotince

 18. Luka Paunovic kaže

  Bio sam korisnik Orion Telekoma 3 godine. I prezadovoljan sam njihovom uslugom.
  I rećiću vam ovo, sve vaše tehničke poteškoće koje imate sa Orionom nisu do njih, već do TELEKOMA.
  Jer svi ADSL provajderi koriste TELEKOMOVU infrastrukturu, što znači da koliko god ADSL provajdera vi promenili jedino drugačije što će biti je modem i to je sve.

  Preporučujem vam da zamenite kabal telefonski u ZIDU nekim kvalitetnijim, od utičnice telefonske do modema neka bude razdaljina u kablovima najviše 1.5 metar.
  Takođe očistite kontakte na žabicama iglom i poprskajte wd 40 sprejom…
  Pomoćiće vam da promenite modulaciju sa ADSL2+ na G.dmt ako npr nemate veću brzinu od 5MBPS ili 10, jer nema potrebe koristiti jače modulacije na malim brzinama, što je jača modulacija to je lošiji signal.

 19. Igor kaže

  Ako zelite da imate problema sa internetom i televizijom,ako zelite da Vam menjaju cene cesto-onda potpisite ugovor sa orionom(namerno mala slova,jer su oni mali.)

 20. Albion kaže

  Nemam reci…. moja najveća životna greška. .. smrdljivi,sugavi, raspali, buđavi. … neznan, ali zaista ne mogu da se setim kako ih nazvati… najgore govono ikada Orion

 21. Vs kaže

  Neozbiljni, spori u resavanju problema sa internetom. Bio sam dugogodisnji korisnik i tolerisao ih zato sto sam mislio da su i drugi provajderi isti. Nazalost grdno sam se varao
  Njihov slogan bi trebalo da bude : orion telekom – neozbiljna veza.

 22. Zoran kaže

  Bežite od oriona glavom bez obzira, to su najveći banditi u ovoj banditskoj zemlji! Od prvog dana mi isporučuju manje od polovine brzine na koju su se ugovorom obavezali! Kad gledam tv, nemam internet, a kad krenem u veći DL, tv mi se potpuno blokira! Već 6 meseci mi uredno uzimaju pare za đubre koje mi isporučuju, a cela poslednja 3 meseca glumataju neka merenja, ispitivanja, provere, šalju sms-ove svakodnevno da testiram vezu jer su kao nešto sredili… da bi na kraju priznali da ne mogu da mi isporuče više od 5mbs! Od ukupno 6 meseci kako me pljačkaju, umanjili su mi samo poslednja 2 računa, i to samo za 30%! Na kraju su me danas potpuno isključili jer navodno nisam platio poslednju ratu aktivacije, a svaki račun plaćam tačno u minut! Da, ta đubrad jedina u zemlji naplaćuju AKTIVACIJU 5.000, i „uspostavu usluge korišćenja dodatnog stb uređaja“ 1.250 dinara! Ravno 6.250 dinara ni za šta!!! To je ološ i fukara kakvu nećete sresti dvaput u životu!

  DAKLE, BEŽITE OD ORIONA GLAVOM BEZ OBZIRA!!! OLOŠ I FUKARA!!!

  1. Oli kaže

   Bravo…svaka cast….

 23. Radmila Stupar Bauman kaže

  Kada potpišete ugovor sa Orionom znajte da ste sebe osudili na višegodišnje probleme,koji ne prestaju ni po isteku ugovora.

 24. Miki kaže

  Oni su olicenje svega sto u Srbiji ne valja! Net mi ne funkcionise vec nekoliko dana, zvao sam tehnicku podrsku, gomila nesposobnih ljudi koji ne nude nikakvo konstruktivno resenje. Kad sam predlozio da posalju nekog da proveri sve rekli su mi da je do mene i da ja nisam nesto dobro povezao (net je radio perfektno do jednog momenta). Na sajtu zvanicnom naravno ne postoji mogucnost komentarisanja jer bi propali za nedelju dana. Olos i lopovi!

 25. Lola kaže

  Potpisala sam ugovor sa njima na dve godine, sto je verovatno najveca greska koju sam mogla da napravim. Za to vreme je net nestajao na svaka 2 dana. Ali kulminacija se desila pre 3 dana kad je net iz cista mira nestao. Zvala sam tehnicku podrsku 3 puta (uvek su govorili istu stvar a nisu imali konkretno resenje) da bi me na kraju prebacili kod operatera (cini mi se da je bio Djordje) koji je, kada je video da ne moze da resi problem, jednostavno prekinuo vezu (!?). Mislim da mi jedino preostaje da im pretim tuzbom,pa ako oni ne mogu da ispune svoj deo iz ugovora, ne moram ni ja. Sve u svemu ako neko potpise ugovor sa njima, bolje je da skrati sebi muke pre nego sto krene u taj pakao.

 26. mioljub kaže

  Imam uslugu orion trojka od 1899 din koja kosta 1899,30 din. od njihovih 111 tv kanala uvek fali nekoliko sa liste stim da je kvalitet slike daleko ispod ostalih kablovskih operatera, cak je i preko antene bolja slika nego njihova. Telefon ne koristim, ali sam probao i radi normalno. od
  Od ovih 20MBs sto nude to je samo sarena laza za malu decu jer su meni poslali ugovor koji je potpisao kurir jer nije hteo da saceka da dodjem sa posla ili da osavi kuci pa da sutradan vrati nazad u kome pise +7 i protok je stvarno uvek izmedju 6 i 7MBs
  Korisnicka podrska je tada rekla da ne postoje tehnicke mogucnosti za vecu brzinu i da u tom paketu ide trojke ide brzina 8Mbs.
  Sada posle 10 meseci koriscenja (sa mojom opremom posto je njihova kasnila 3-4 i kad je stigla radila 1 dan i onda po prijavi kvara cekao sam 2 meseca i nista i orao sam da im odnesem opremu i BG 70km od mene da je oni ponovo podese posto nije moglo ovako na daljinu sad to sve funkcionise) da nastavim posle 10 meseci koriscenja vidim da nude wi fi brzine 20mb i vece nazvao sam ih da vidim da li sada postoji tehnicka mogucnost na sta mi je receno da je moni 7+1 tj 8mb sto znaci 7 za internet i 1 za tv, a ako hocu vecu brzinu onda moram da menjam paket na skuplji
  TOLIKO O TOJ NJIHOVOJ REKLAMI ZA ORION TROJKU.

 27. Дуле kaže

  Имам Орион телеком ТВ и АДСЛ интернет скоро годину дана. После овог искуства се гризем што сам под уговором још нешто више од годину и што не могу да прекинем ову агонију, веза ми се свакодневно прекида… Избор ТВ програма је у реду али квалитет везе је најгори који сам досад имао, после неколико АДСЛ и кабловских провајдера!

  1. Dare kaže

   Ne zelim da pricam kako mi radi i kakve probleme imam samo ZELIM DA IM OVAKO KUCI RADI INTERNET I TV KAO STO MENI RADI OVA POSLEDNA 3 MESECA….LOPOVI

  2. Olivera kaže

   Isti slucaj…placam 2600 a tv i internet a ne dobijem nista….najgori su…a pri tom zovem po 10 puta mesecno i dok sacekam red pa se jave operateri…meni tel. racun jos 2000 i dokle…lopoviii

Ako već nisi, lajkuj stranicu i budi u toku! Hvala