Besplatni sajtovi za učenje kodiranja

0

computer-code-390x285Učenje kodiranja je nešto što svaka osoba okrenuta tehnologiji treba da proba najmanje jedanput. Bogatstvo online kurseva, gde je većina besplatna ili jeftina, čine učenje kodiranja lakšim nego ikada.

Ako ste razmišljali o učenju C++, Ruby on Rails, Python ili Java, ove online opcije će biti dobar način da se oprobate u vodama programiranja pre nego što uložite svoje vreme i novac na formalnu edukaciju i uzimanje sertifikata.Čak i ako ste veteran u ovoj sferi a imate potrebu za učenjem novog programskog jezika, ovi sajtovi vam mogu pomoći.

Nedostatak učenja kodiranja preko online platforme je nedostatak interakcije licem u lice sa instruktorom. Ali nemojte da vas to obeshrabri – Google, Stack Overflow i drugi online forumi su dobar izvor rešenja kada “zapnete” sa radom, bilo da ne znate kako da završite kod, ili da ne možete da pronađete grešku u kodu.

1. UC Berkeley webcast
2.Mozilla School of Webcraft
3. Google Code University
4. Mit Opencourseware
5. Codeschool’s Rails for Zombies
6. W3Schools

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.