Bezbedno koristite Fejsbuk

1

https-browse-safeHTTPS (engl. Hypertext Transfer Protocop Secure) je kombinаcijа Hypertext Transfer Protocol-a sа SSL/TSL protokolom dа bi se obezbedilа enkripcijа i sigurnа identifikаcijа serverа. Koristi port 443.  HTTPS konekcijа se često koristi zа novčаne trаnsаkcije preko Internetа i zа prenos osetljivih informаcijа.

Nedavno je i Fejsbuk (facebook) uveo HTTPS. Do sad je ovaj način zaštite bio omogućen samo tokom prijavljivanja na korisnički nalog. A sad je omogućeno i samo kretanje kroz Fejsbuk. Pokazaću vam kako da jednostavno ovo aktivirate.

Ulogujte se na vaš nalog, zatim gore desno kliknite na „Nalog“ i izaberite „Podešavanje naloga“. Kad se otvori nova stranica sa podešavanjima, izaberite „Sigurnost naloga“ (kao na slici). Kod mene je već aktiviran, ali ako vama nije, imaćete prazno polje da otkačite. Stiklirajte to polje i kliknite dole na „Sačuvati“. To bi bilo to.

Ako hoćete još bezbedniji nalog, uradite sledeće:

Otvorite ponovo podešavanje sigurnosti naloga, i ispod polja za HTTPS imate takođe još nešto da stiklirate, Sve to otkačite (imate na prethodnoj slici). Sledećim prijavljivanjem na nalog moraćete da ukucate, posle šifre i emaila, i Kod koji vam stigne kao tekstualna poruka na vašem telefonu.

Ako niste aktivirali ovu vrstu usluge sa tekst porukama, napraviću tutorijal i za to uskoro.

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.