Google otvara kancelariju u Zagrebu

Google je najavio da će tokom juna otvoriti kancelariju u Zagrebu, čime će se poslovanje ove kompanije proširiti na region Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Otvaranjem ove kancelarije, na čijem čelu će biti Joško Mrndže, Google želi da unapredi ponudu proizvoda, omogući bolje rezultate pretraživanja i efikasnija rešenja oglašavanja za klijente i partnere u Adriatic regiji.

Ovaj potez u skladu je sa strategijom kompanije Google koja se zasniva na aktivnoj pomoći pojedincima i kompanijama kako bi ostvarili korist od razvoja Interneta.

Nakon ograničene prisutnosti u Srbiji i regionu tokom prethodnih godina, zagrebačka kancelarija će neposredno nuditi lokalnu podršku oglašivačima i omogućiti im da ostvare profit od razvoja digitalne ekonomije.

Direktor kancelarije Joško Mrndže je naveo da korisnici Interneta u regiji postaju sve zahtevniji, ali i sve aktivniji u svom online angažmanu.

„Kompanija zato nastoji da ponudi najbolje inovativne online alatke na lokalnom jeziku“, kazao je Mrndže i dodao da je Google prepoznao velike mogućnosti koje se nude lokalnim kompanijama usled sve veće prisutnosti na Internetu, i zato nastoji da pomogne u realizaciji tih mogućnosti.

Google je lokalnim potrebama prilagodio već petnaestak proizvoda namenjenih pojedincima i kompanijama na tržištima Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Među njima se nalaze Google Apps, Google Maps, Google Translate i drugi proizvodi koji su namenjeni olakšavanju poslovanja, a namera kompanije je da dodatno proširi podršku i ponudu lokalnim kompanijama, navodi se u saopštenju.

Izvor: mondo.rs

-53%

28.44€

Grand Theft Auto V

-37%

37.99€

Call of Duty: World War II

-25%

44.99€

Far Cry 5

-35%

9.10€

Counter Strike: Global Offensive

-81%

5.79€

The Crew

-74%

5.19€

Euro Truck Simulator 2