Google otvara kancelariju u Zagrebu

Google je najavio da će tokom juna otvoriti kancelariju u Zagrebu, čime će se poslovanje ove kompanije proširiti na region Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Otvaranjem ove kancelarije, na čijem čelu će biti Joško Mrndže, Google želi da unapredi ponudu proizvoda, omogući bolje rezultate pretraživanja i efikasnija rešenja oglašavanja za klijente i partnere u Adriatic regiji.

Ovaj potez u skladu je sa strategijom kompanije Google koja se zasniva na aktivnoj pomoći pojedincima i kompanijama kako bi ostvarili korist od razvoja Interneta.

Nakon ograničene prisutnosti u Srbiji i regionu tokom prethodnih godina, zagrebačka kancelarija će neposredno nuditi lokalnu podršku oglašivačima i omogućiti im da ostvare profit od razvoja digitalne ekonomije.

Direktor kancelarije Joško Mrndže je naveo da korisnici Interneta u regiji postaju sve zahtevniji, ali i sve aktivniji u svom online angažmanu.

„Kompanija zato nastoji da ponudi najbolje inovativne online alatke na lokalnom jeziku“, kazao je Mrndže i dodao da je Google prepoznao velike mogućnosti koje se nude lokalnim kompanijama usled sve veće prisutnosti na Internetu, i zato nastoji da pomogne u realizaciji tih mogućnosti.

Google je lokalnim potrebama prilagodio već petnaestak proizvoda namenjenih pojedincima i kompanijama na tržištima Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Među njima se nalaze Google Apps, Google Maps, Google Translate i drugi proizvodi koji su namenjeni olakšavanju poslovanja, a namera kompanije je da dodatno proširi podršku i ponudu lokalnim kompanijama, navodi se u saopštenju.

Izvor: mondo.rs

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *