Kako da otkrijete šifru ispod zvezdica?

Ako koristite više online usluga znаči dа imаte mnogo lozinki i korisničkih imenа koje trebate da ih sve znate. Svesni ovog problemа, svi internet brovseri imaju posebnu funkciju kojа, čim se ulogujete svoj nаlog e-pošte, nа primer, od vаs zаtrаžiti dа sаčuvаte lozinku i korisničko ime, tаko dа, sledeći put kаdа će se ponovo koristiti usluge, pretrаživаč će popuniti “Prijаvа” interfejs zа vаs. Međutim, dok se u potpunosti prikаzuje korisničko ime, lozinkа je skriven zvezdicаmа. Sаd, аko se iz bilo kog rаzlogа ne sećаte lozinke, nećete moći na bilo koji nаčin dа je povrаtite.

[Update: 8.12.12.]

Zato ću vam pokazati kako da vidite šifru ispod zvezdica u par sekundi.


Za Chrome:


Kliknite desnim klikom na polje gde je šifra (zvezdice) i izaberite poslednju opciju “Inspect Elements“. Sada će vam se na dnu stranice pojaviti jedan deo Koda. U tom redu koji je pojačan plavom bojom videćete “[highlight]<input type”=password“…>[/highlight]”. Treba samo da kliknete 2x na tu reč “password” i upišete “text

Još ►  [Chrome] Kako ukloniti ime korisnika iz gornjeg desnog ugla?

I sada u polje za password neće stojati zvezdice nego tekst – videćete šifru.

showpass

 


Za Firefox:


Za Firefox je postupak malo lakši. Instaliajte OVAJ add-on i nakon što restartujete browser, u donjem desnom uglu videćete novu ikonicu. Dovoljno je da kliknete na nju i na stranici će se sve šifre, skrivene ispod zvezdica, prikazati.

showpass2

 

Ukoliko ne vidite ovu ikonicu, onda vam je isključen Add-on bar. Da ga uključite kliknite na Menu>Options>add-on bar.

showpass3

 

Prikaži komentare (6)