Kako da otkrijete šifru ispod zvezdica?

Ako koristite više online usluga znаči dа imаte mnogo lozinki i korisničkih imenа koje trebate da ih sve znate. Svesni ovog problemа, svi internet brovseri imaju posebnu funkciju kojа, čim se ulogujete svoj nаlog e-pošte, nа primer, od vаs zаtrаžiti dа sаčuvаte lozinku i korisničko ime, tаko dа, sledeći put kаdа će se ponovo koristiti usluge, pretrаživаč će popuniti „Prijаvа“ interfejs zа vаs. Međutim, dok se u potpunosti prikаzuje korisničko ime, lozinkа je skriven zvezdicаmа. Sаd, аko se iz bilo kog rаzlogа ne sećаte lozinke, nećete moći na bilo koji nаčin dа je povrаtite.

[Update: 8.12.12.]

Zato ću vam pokazati kako da vidite šifru ispod zvezdica u par sekundi.


Za Chrome:


Kliknite desnim klikom na polje gde je šifra (zvezdice) i izaberite poslednju opciju „Inspect Elements„. Sada će vam se na dnu stranice pojaviti jedan deo Koda. U tom redu koji je pojačan plavom bojom videćete „[highlight]<input type“=password„…>[/highlight]“. Treba samo da kliknete 2x na tu reč „password“ i upišete „text

I sada u polje za password neće stojati zvezdice nego tekst – videćete šifru.

showpass

 


Za Firefox:


Za Firefox je postupak malo lakši. Instaliajte OVAJ add-on i nakon što restartujete browser, u donjem desnom uglu videćete novu ikonicu. Dovoljno je da kliknete na nju i na stranici će se sve šifre, skrivene ispod zvezdica, prikazati.

showpass2

 

Ukoliko ne vidite ovu ikonicu, onda vam je isključen Add-on bar. Da ga uključite kliknite na Menu>Options>add-on bar.

showpass3

 

-53%

28.44€

Grand Theft Auto V

-37%

37.99€

Call of Duty: World War II

-25%

44.99€

Far Cry 5

-35%

9.10€

Counter Strike: Global Offensive

-81%

5.79€

The Crew

-74%

5.19€

Euro Truck Simulator 2