Kako da otkrijete šifru ispod zvezdica?

6

Ako koristite više online usluga znаči dа imаte mnogo lozinki i korisničkih imenа koje morate upamtiti. Svesni ovog problemа, svi internet pregledači imaju posebnu funkciju kojа, čim se ulogujete u svoj nаlog e-pošte, nа primer, od vаs zаtrаžiti dа sаčuvаte lozinku i korisničko ime. Tаko dа sledeći put kаdа želite ponovo koristiti taj sajt, pretrаživаč će popuniti polja za prijavu automatski. Isto ovo rade i svi menadžeri lozinki.

Međutim, dok se korisničko ime u potpunosti prikаzuje, lozinkа je skrivena zvezdicаmа, tj. tačkicama. Ako se ne sećаte lozinke nećete moći na bilo koji nаčin dа je otkrijete sem da je resetujete.

Zato ću vam pokazati kako da vidite šifru ispod zvezdica u par sekundi.

Za Chrome:

Kliknite desnim klikom na polje gde je šifra (zvezdice) i izaberite poslednju opciju „Inspect Elements„. Sada će vam se na dnu stranice pojaviti jedan deo koda. U tom redu koji je pojačan plavom bojom videćete

<input type="password"...>

Treba samo da kliknete 2x na tu reč „password“ i upišete „text

I sada u polje za password neće bitu zvezdica nego tekst – videćete šifru!

showpass

 

Za Firefox:

Za Firefox je postupak malo lakši. Instaliajte OVAJ add-on i u donjem desnom uglu videćete novu ikonicu. Dovoljno je da kliknete na nju i na stranici će se sve šifre, skrivene ispod zvezdica, prikazati.

showpass2

 

Ukoliko ne vidite ovu ikonicu, onda vam je isključen Add-on bar. Da ga uključite kliknite na Menu>Options>add-on bar.

showpass3

 

Povezano:
6 komentara
 1. Sudar kaže

  Super druze, molim te kad nadjes taj programcic podeli ga samnom ili „baci“ ovde link do njega.. jer sa ovim na zalost uspeo nisam, kao sto sam rekao :(

  Ako ovako nastavis ovaj sajt ce mi biti „home“ stranica :D

  1. Saznaj Novo kaže

   Tekst izmenjen; izbačen Kod koji više ne radi i ubačen novi tutorijal.
   Sve provereno radi, isprobao sam pre pisanja.

 2. Sudar kaže

  Tek sad sam video ovaj sajt i svaka cast mnogo koristan sa isto tako mnogo korisnih saveta… Sve najbolje u daljem radu i samo napred!!!!

  elem probao sam da kopiram ovu skrioptu u firefox ali na zalost mi nije pokazao pasword tj, nista se nije desilo i dalje su ostale tackice – gde gresim?

  puno pozdrava!!!

  1. Saznaj Novo kaže

   Zahvaljujem :)

   Moguće da skripta više ne radi. U potrazi sam za jednim programom koji sam pre koristio. Kada nađem, biće objavljen u jednom postu.

 3. bojan kaže

  Ne radi ovo :P

  1. Stefan M. kaže

   Nisam video, nisam dobro kopirao Kod. Popravljeno.
   P.S ako ne uspeš na Chrome-u, probaj preko Firefox-a

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.