Kako da

Kako da otkrijete šifru ispod zvezdica?

strong-password

Ako koristite više online usluga znаči dа imаte mnogo lozinki i korisničkih imenа koje trebate da ih sve znate. Svesni ovog problemа, svi internet brovseri imaju posebnu funkciju kojа, čim se ulogujete svoj nаlog e-pošte, nа primer, od vаs zаtrаžiti dа sаčuvаte lozinku i korisničko ime, tаko dа, sledeći put kаdа će se ponovo koristiti usluge, pretrаživаč će popuniti “Prijаvа” interfejs zа vаs. Međutim, dok se u potpunosti prikаzuje korisničko ime, lozinkа je skriven zvezdicаmа. Sаd, аko se iz bilo kog rаzlogа ne sećаte lozinke, nećete moći na bilo koji nаčin dа je povrаtite.

[Update: 8.12.12.]

Zato ću vam pokazati kako da vidite šifru ispod zvezdica u par sekundi.


Za Chrome:


Kliknite desnim klikom na polje gde je šifra (zvezdice) i izaberite poslednju opciju “Inspect Elements“. Sada će vam se na dnu stranice pojaviti jedan deo Koda. U tom redu koji je pojačan plavom bojom videćete “[highlight]<input type”=password“…>[/highlight]”. Treba samo da kliknete 2x na tu reč “password” i upišete “text

  Windows 10 je još uvek besplatan za nadogradnju, evo i kako

I sada u polje za password neće stojati zvezdice nego tekst – videćete šifru.

showpass

 


Za Firefox:


Za Firefox je postupak malo lakši. Instaliajte OVAJ add-on i nakon što restartujete browser, u donjem desnom uglu videćete novu ikonicu. Dovoljno je da kliknete na nju i na stranici će se sve šifre, skrivene ispod zvezdica, prikazati.

showpass2

 

Ukoliko ne vidite ovu ikonicu, onda vam je isključen Add-on bar. Da ga uključite kliknite na Menu>Options>add-on bar.

showpass3

 

Oznake

Stefan Marjanov

Student / freelancer / bloger / web dizajner. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 10 godina, a nešto manje i web dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem 6 godina.

6 komentara

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Tek sad sam video ovaj sajt i svaka cast mnogo koristan sa isto tako mnogo korisnih saveta… Sve najbolje u daljem radu i samo napred!!!!

    elem probao sam da kopiram ovu skrioptu u firefox ali na zalost mi nije pokazao pasword tj, nista se nije desilo i dalje su ostale tackice – gde gresim?

    puno pozdrava!!!

  • Super druze, molim te kad nadjes taj programcic podeli ga samnom ili “baci” ovde link do njega.. jer sa ovim na zalost uspeo nisam, kao sto sam rekao :(

    Ako ovako nastavis ovaj sajt ce mi biti “home” stranica :D

Popularno

Prijavi se
na nedeljni mail o novim objavama
Advertisment ad adsense adlogger