Kako dodati „like“ dugme na blog?

like-fbJedan od najboljih načina za reklamiranje vašeg bloga/sajta/foruma.. je putem društvenih mreža. Facebook lajk dugme ima, ne tako, značajnu ulogu u tome, ali može da pomogne. Kako? Jednostavno, postavite „Like“ dugme ispod ili iznad svakog vašeg posta i kad neko lajkuje to se pojavi na njegovom zidu. Tako taj post vide i njegovi prijatelji, i prijatelji prijatelja itd. Sad, kako postaviti lajk dugme?

Najlakše je to učiniti preko dodataka (plugin). Ja koristim Ovaj dodatak, ali vi možete izabrati koji želite.

Kako koristiti dodatak? Pre svega morate ga dodati na vaš blog. Zatim ga aktivirate i podesite.

Podešavanje: kada aktivirate dodatak, pojaviće vam se nova stavka pod opcijom „Podešavanja“ (slika). Kliknite na ime dodatka i sa desne strane će vam se pojaviti opcije koje podešavate kako vi želite (slika). Kada ste sve podesili, potvrdite podešavanja i to je to.

Testiranje: Idite na vaš blog, kliknite na neki članak, i proverite da li lajk dugme stoji na željenom mestu. Ako stoji mogu da kažem samo Čestitam! :)

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *