Kako instalirati dodatne fontove? (Windows)

Ako ste želeli da pišete drugačijim i lepšim slovima u Word-u ili nekom drugom programu jer su vam standardna slova dosadila, to možete učiniti veoma lako. U ovom tutorijalu ću vam objasniti kako da preuzmete i instalirate dodatne fontove u vaš sistem.

Dakle, prvo ćete morati da preuzmete neke fontove sa interneta, ako već nemate neke u PC-u. Najbolji sajt za to je možda www.dafont.com. Ima veliku bazu fontova i sigurno ćete naći neki po vašem ukusu. Ok, ako ste preuzeli font potrebno je da ga raspakujete na radnoj površini ili gde već vi želite. Sad će vam se pojaviti jedan fajl (ili više, zavisi) koji izgleda otprilike ovako:

downloaded font

Naravno, vama će pisati ime fonta koji ste vi skinuli. Dobro, sad kliknete desnim klikom na font i izaberete opciju „Install„.

install font

I pojaviće se prozorčić gde gledate dokle je instaliranje stiglo. Ovo traje 1-2 sekunde, ali ako instalirate više fontova, onda malo duže (za svaki po 2 sec.) I to je to.

Ako vam je program u kojem ste pisali već pokrenuti, morate ga zatvoriti pa ponovo otvoriti kako bi učitao novi font.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

  1. A da li može objašnjenje kako izbrisati (deinstalirati) font koji sam instalirao, a koji ipak ne odgovara? Molio bih za pomoć. Hvala.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *