Kako narezati CD bez ikakvog programa?

Napomena: Ova opcija je podržana u Win7 Win8 Operativnom sistemu

Ok, da počnemo.
Prvo ubacite CD u vaš PC, zatim kad vam izadje obaveštenje na ekranu samo ga ugasite.

Sad u vašem računaru nadjite željeni fajl koji hoćete da narežete i kopirajte ga (ctrl+c ili desni klik pa „Copy“).

U „MyComputer“-u nadjite slovo koje označava vašu particiju sa CD-om (Najčešće je to „E“).

Otvorite dvoklikom i tu nalepite fajl (ctrl+v ili desni klik pa „Paste“). Sačekate neko vreme (zavisi od veličine fajla koji kopirate). Kad se sve prekopira niste još zavrišili. Kliknite desnim u prazno negde i onda „Burn to disc“.

Zatim vam se otvori nov prozor

gde birate Ime Disc-a, brzinu rezanja (ja preporučujem manju brzinu). Kad to podesite kliknite „Next“. Nakon toga vam se pojavi „Progress bar“ gde možete da pratite dokle je rezanje stiglo

Kad rezanje bude gotovo CD će sam izaći, a na ekranu će vam se pojaviti poruka da je rezanje završeno. Kliknete „Finish“.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

7 komentara

  1. Kakav si ti ludak……
    Hvala ti puno na pomoci. Jedini si koji si izistinski pomogao da resim problem narezivanja na disk. Svake pohvale!!!
    Ziv bio na stotine leta. Nastavi samo tako.

  2. Imam laptop aser i dodatak za cd i rezač, ali kad sam htela da prebacim muziku sa yutuba na cd nisam nigde videla opciju burn,Imam windows 8.1 operativni sistem.Išla sam samo na opciju newfolder copy link i paste.Gde se nalazi taj famozni burn?

    • Na osmici mislim da imate Windows media library.. Tu nalepite muziku koju zelite narezati i u desnom gornjem uglu imacete burn to disc.. Bar na mom je tako

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *