Kako promeniti favicon za WordPress

1

wordpress-logo-notext-rgbOdlučili ste da počnete sa pisanjem bloga i odabrali WordPress platformu i sad „istražujete“ mogućnosti, opcije, teme… Sigurno ste primetili da gore u adresnoj liniji, levo od linka vašeg bloga, stoji jedna ikonica na kojoj je napisano slovo W. To je osnovna ikonica koju dobijete kad instalirate WP, a vi bi sigurno želeli da je zamenite nekom vašom koja je lepša, e pa to možete učiniti veoma lako.

Dakle, instalirali ste WP i gore vam stoji ikonica sa slovom W, ovako nešto:

wordpress_favicon

I želite da promenite.

Ok, prvi korak: Nadjite ikonicu koju biste želeli da stavite. To možete učiniti na više načina; da je sami nacrtate ( www.favicon.cc ), ili možete da izaberete bilo koju sliku i da je jednostavno konvertujete. Konvertovanje možete uraditi na ovom sajtu.

Drugi korak: Postavljanje ikonice na vaš blog. To možete učiniti preko nekog FTP klijenta (Filezilla, smart ftp…) ili direktno iz Cpanela. U Cpanelu otvorite „file manager“ i nadjite putanju do vaše teme bloga. Primer: public_html/wp-content/themes/Ime_teme

Kada otvorite taj folder videćete fajl pod imenom „favicon.ico“, to je ta postojaća ikonica koju ćete zameniti vašom. Prvo obrišite tu a zatim sa sajta gde ste pravili ikonicu preuzmite je na vaš računar a potom uploadujte u malo pre napomenuti folder.

To bi bilo to. Idite na vaš blog i osvežite stranu (F5) i videćete novu ikonicu.

Ovde možete pogledati tutorial za Blogger.

Povezano:
1 komentar
  1. snelle kaže

    Baš si lepo ovo objasnio☺

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.