Nov Skype virus!

 

skypeKorisnici Skypea primijetili su kako se putem ovog servisa širi virus koji naziva korisnike i traži od njih da posjete stranicu hosog.com.

Jedan među korisnicima je i Pocket-lint.com koji je također primio poziv putem Skypea od korisnika pod imenom “ONLINE HELP“ nakon čega mu se obratio automatski govor koji poziva na aktivaciju sigurnosti na računalu odlaskom na stranicu hosog.com.

Prepopručamo svima, ukoliko primite poziv ovog kontakta, da ne odgovarate na poziv, te da blokirate korisnika i pošaljete Skypeu prigovor, te nikako nemojte posjetiti hosog.com!

Korisnici na forumu Skypea žale se na ovog problematičnog korisnika korisničkog imane drajizonlinehelp, te prema njihovim pričama, isti ima više raznovrsnih pozivnih poruka, stoga još jednom napominjemo, ne nasedajte.

 

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *