RSS kao wallpaper

0

Taftish.wordpres.comAko ste ljubitelj blogova i volite da svakog dana nešto pročitate, onda je ovo pravo rešenje za vas. Svi znamo šta je RSS, i često za čitanje fidova (feed) koristimo razne programe, a za Win7 su napravljeni i razni vidžiti (widgets). Ako ne volite, ili vam smetaju, svi ovi programi i vidžiti, od sad možete čitati novosti direktno sa vaše pozadine! Da, tako je, sa vašeg wallpaper-a.

Kako to namestiti?

Pre svega da napomenem, samo za korisnike Windows 7 operativnog sistema.

Prvo nađite URL adresu RSS-a koji želite da pratite. Zatim preuzmete Ovaj tekstualni fajl i u Notepad++ izmenite sledeće podatke: DisplayName= i RssFeed=

Važno: Iza znaka jednakosti (=) ne smete praviti razmak!

Kod DisplayName= stavite ime teme (npr. DisplayName=saznaj-novo), Kod RssFeed= stavite URL RSS-a (npr. RssFeed=http://saznajnovo.com/feed/)

Kad ste izmenili, pritisnite ctrl+alt+s (file>save as) da sačuvate temu. Ispod polja gde kucate ime teme, izaberite tip fajla „All *.*“ a za ime upišite ime_teme.theme

Kad sačuvate, videćete fajl u obliku Win7 teme. Kad 2x kliknete, pojaviće vam se jedan mali prozorčić gde piše“ Preuzeti dodatni sadržaj“, odaberite ono prvi „preuzmi“.  Nakon toga tema će se postaviti. Na pozadini će vam se pojaviti slika stranice bloga/sajta od kojeg ste uzeli RSS. Da osvežite novosti, kliknite desni klik na pozadinu i izaberite „sledeća pozadina“.

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.