RSS kao wallpaper

Taftish.wordpres.comAko ste ljubitelj blogova i volite da svakog dana nešto pročitate, onda je ovo pravo rešenje za vas. Svi znamo šta je RSS, i često za čitanje fidova (feed) koristimo razne programe, a za Win7 su napravljeni i razni vidžiti (widgets). Ako ne volite, ili vam smetaju, svi ovi programi i vidžiti, od sad možete čitati novosti direktno sa vaše pozadine! Da, tako je, sa vašeg wallpaper-a.

Kako to namestiti?

Pre svega da napomenem, samo za korisnike Windows 7 operativnog sistema.

Prvo nađite URL adresu RSS-a koji želite da pratite. Zatim preuzmete Ovaj tekstualni fajl i u Notepad++ izmenite sledeće podatke: DisplayName= i RssFeed=

Važno: Iza znaka jednakosti (=) ne smete praviti razmak!

Kod DisplayName= stavite ime teme (npr. DisplayName=saznaj-novo), Kod RssFeed= stavite URL RSS-a (npr. RssFeed=http://saznajnovo.com/feed/)

Kad ste izmenili, pritisnite ctrl+alt+s (file>save as) da sačuvate temu. Ispod polja gde kucate ime teme, izaberite tip fajla „All *.*“ a za ime upišite ime_teme.theme

Kad sačuvate, videćete fajl u obliku Win7 teme. Kad 2x kliknete, pojaviće vam se jedan mali prozorčić gde piše“ Preuzeti dodatni sadržaj“, odaberite ono prvi „preuzmi“.  Nakon toga tema će se postaviti. Na pozadini će vam se pojaviti slika stranice bloga/sajta od kojeg ste uzeli RSS. Da osvežite novosti, kliknite desni klik na pozadinu i izaberite „sledeća pozadina“.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *