Smanji „curenje“ memorije u Firefox-u

Svaka aplikacija koju pokrenete na računaru mora uzeti svoj „deo“ memorije, pa je tako i sa brauzerima (browserima).

Ako u vašem brauzeru otvorite više kartica (tabova) zahtevaće više RAM memorije, a ako imate manjak RAM-a ovo može predstavljati problem. Pogotovo kada je u pitanju Firefox koji je poznat da „jede“ memoriju čak i u stanju mirovanja. E tu nam uskače u pomoć Firefox Plumber koji ima zadatak da zaustavi „curenje“ memoriju u Firefox pregledaču. Rizone3 koji je razvio ovu aplikaciju tvrdi da sa otvorenih 20 tabova memorija je spala sa 185 MB na fascinatnih 4 MB!

Aplikacija nema nikakv interfejs. Nakon što je preuzmete, otpakujete i pokrenete, pojaviće se samo jedna ikonica lisice u sistem treju (pored sata).  Ako želite da se aplikacija pokreće zajedno sa sistemom, morate je staviti u startap (startup) folder u startu.

Preuzmi Firefox Plumber besplatno.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *