[VB 2010] Jedinstven Interfejs

Zeleli ste na jednostavan nacin bez mnogo znanja o programiranju da uradite sopstveni interfejs. Nema problema. Pratite ovaj tutorial i sve ce biti u redu.
1. Otvorite VB/New Project/stavite ime koje hocete
2. Kliknete na formu 1, idete sa desne strane na properties tab, i nadjete Form Border Style. Kada to nadjete stavite da bude None ovako:

A to bi izgledalo ovako:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Namestite size koliko vam odgovara, ja sam stavio 800×600 zbog grafickih detalja koje sam radio jer su te velicine. Podesite Start Position u properties baru na Center Screen i sada idemo dalje.
4. Stavicete background color na black i takodje u properties baru stavicete transparency isto black, tako da ukoliko je pozadina bilo gde crna bice transparenta…
Moj jednostavan interface se sastoji iz tri graficka dela, Header, body i footer (ovo pre lici na web stranicu nego na aplikaciju xD)
5. Znaci ubacujemo 3 picture box-a iz toolbox-a.

 

 

6. Sada cemo u prvi picture box ubaciti sliku koju sma ja odabrao, zapravo cu u sva tri ubaciti slike koje sam spremio sam.
Obavezno namestite u Picture Box na AUTOSIZE!
Imam i donji deo ali evo za sada kako izgleda interfejs:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hajde da pokrenemo aplikaciju da vidimo kako se cini na ekranu, ima li kockast oblik ili NE. xD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

———————–
Tutorial by: Joker
Source: talk-about.rs

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *