[VB2010] Prikazivanje slike

VisualBasic_2Dakle imate potrebu da prikažete neku sliku u vašoj aplikaciji ali nakon odabira recimo iz ComboBox-a. Ovo je vrlo lako odraditi i ne zahteva nikakvo specijalno znanje.

1.Desni klik u Solution Exploreru na ime vaše aplikacije i odaberite na samom dnu Properties.
2. Sada odaberete u novom prozoru Resources i tu ćete odmah videti da piše String1. Ovo je emsto gde vi stavljate vaše fajlove koji će se pokretati unutar programa. Ovo je izuzetno važno baš zato što je neophodno pokrenuti sliku iz samih resursa vaše aplikacije.
3. Add Resource pa Add Existing File i odaberete koju sliku želite.
4. Sada stavite na vašu formu recimo jedan ComboBox i PicutreBox kako bi smo primer izveli do kraja.
5. Dupli klik na ComboBox i unesete ovakav kod:

If ComboBox1.Text = "Čokolada" Then PicutreBox1.Image = My.Resources.Slika

Ovde je poenta u sledećem. Zadajete uslov tipa Ako to onda ovo. Ako u ComboBox odaberemo reč Čokolada onda će nam aplikacija pokazati sliku iz resursa za koju sam ja stavio da se zove Slika (vi stavite ime vaše slike, to je već promenljivo).
————————-
Tutorial by: Joker
Source: talk-about.rs

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

2 komentara

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *