Actions

Ako poznajete programske jezike, možete sami napisati aplikaciju koja će vršiti tačno one radnje koje vama trebaju. Ako niste vični programiranju, možete samo sedeti i strpljivo čekati da neko napiše baš takav program. A tu je i treća opcija: možete se poslužiti softverom pod nazivom Action(s).

U pitanju je besplatno rešenje, uz pomoć koga možete na relativno jednostavan i brz način automatizovati veliki broj radnji i zadataka, od jednostavnih do prilično kompleksnih.

Za instalaciju programa, dovoljno je posetiti zvanični sajt projekta, i kliknuti na „Launch“ dugme. Action(s) je razvijen u Javi, tako da će vam za pokretanje biti neophodan runtime novijeg datuma, ali s druge strane, aplikacija će raditi i na alternativnim OS-ovima, recimo, Mac-u. Kada ste već na sajtu, preporučujemo da pažljivo pročitate tutorijal, kao i da pogledate video zapis, čije delove upravo možete videti, a koji vas korak po korak upoznaje sa osnovama rada u programu.

collage_lb_image_page1_1_1

Dostupnih akcija, koje su logički podeljene po kategorijama, već ima zavidan broj, dok se dodatni kompleti mogu preuzeti sa interneta.

Za izvođenje naprednijih operacija, biće potrebno neko vreme usavršavanja, ali kako je interfejs izuzetno intuitivan i razumljiv, prve uspešne korake načinićete već tokom inicijalnog susreta sa programom, bez potrebe da učite skripting jezike i pišete kod.

Uz stečeno iskustvo, vremenom ćete moći veoma detaljno da modelirate operacije koje vaš računar izvodi automatski, bez vaše intervencije.

Ovaj zaista koristan alat možete preuzeti sa zvaničnog sajta Action(s).

Izvor: Interfejs

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *