DropIt

dropit_2Nakon sasvim uobičajenog procesa instalacije, i po pokretanju, na vašem desktopu će se nalaziti „DropIt zona„, u formi ikonice koja liči na uobičajene prečice na desktopu. Za početak, biće potrebno konfigurisati akcije, koje program naziva „patterns„.

Prvo odaberite način filtriranja, recimo, prema ekstenziji fajla ili nazivu fajla ili foldera. Potom, odaberite jednu od sedam dostupnih akcija, od kopiranja, preko pomeranja, brisanja, kompresovanja itd. i na kraju, odaberite željenu destinaciju.

Na taj način možete kreirati veoma detaljan set pravila tako da, primera radi, ako je prevučeni fajl JPG, PNG, GIF ili BMP, automatski odlazi u „My Pictures“ folder, dok svi Word .DOC fajlovi određenog imena bivaju prebačeni u folder „za posao“.

Vredi pomenuti i mogućnost kreiranja višestrukih profila, od kojih svaki može sadržati zasebne setove definisanih pravila.

DropIt takođe ima mogućnost arhiviranja sadržaja, pri čemu možete odabrati format arhiva, kao i nivo i metod kompresije, dok je na raspolaganju i enkripcija i zaštita šifrom.

Upotrebna vrednost ovakvog programa u velikoj meri zavisi od toga koliko ga dobro prilagodite setovima pravila.

Preuzmi

Izvor: Interfejs.tv

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *