Facebook – Silverlight klijent

facebook_logoVerujem da je većini, ako ne i svima, dosadio standardni izgled Fejsbuka. Sigurno ste tražili neke teme i slično, i nailazili na razne aplikacije, dodatke.. i opet niste bili zadovoljni. Sad vam predstavljam nešto sasvim novo – Facebook Silverlight klijent.

Već u samom nazivu vidi se reč Silverlight, dakle morate da ga imate instaliranog na vaš računar.

Dakle, šta je zapravo Facebook Silverlight klijent ?
– To je jedno Silverlight rešenje za izgled fejsbuka, njegovu funkcionalnost i lakše snalaženje. Izgled se potpuno menja, i sve radi na Silverlight tehnologiji. Inače, za one koji ne znaju, Silverlight je Microsoftov odgovor na Flash player. Dakle mnogo više boja, efekata, funkcija nego u standardnom HTML formatu.

Kako se ovo koristi?
– Veoma jednostavno. Pre svega potrebna je instalacija. Prvo odete na ovaj link i kliknete na dugme „Install“ i posle par trenutaka krenuće instalacija. Sve ukupno će vam oduzeti najviše 2 minuta. Posle instalacije, aplikacija će se automatski pokrenuti i videćete polje za prijavljivanje na vaš Facebook nalog. Kad se prijavite, videćete sasvim nov Fejsbuk, i verujem da će vam se dopasti na prvi pogled.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

2 komentara

    • To je aplikacija zasebna za sebe radnjena u Silverlight tehnologiji. Da pojasnim: To je aplikacija kao i svaka druga preko koje možeš da ideš na FB (npr skype, MSN…) samo je radnjena u Silverlight-u (to je nešto kao flash), dakle sama aplikacija ne zavisi od browsera. tebi verovatno ne radi jer nemaš instaliran Silverlight u kompu a ne zbog Firefox-a.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *