Facebook – Silverlight klijent

2

facebook_logoVerujem da je većini, ako ne i svima, dosadio standardni izgled Fejsbuka. Sigurno ste tražili neke teme i slično, i nailazili na razne aplikacije, dodatke.. i opet niste bili zadovoljni. Sad vam predstavljam nešto sasvim novo – Facebook Silverlight klijent.

Već u samom nazivu vidi se reč Silverlight, dakle morate da ga imate instaliranog na vaš računar.

Dakle, šta je zapravo Facebook Silverlight klijent ?
– To je jedno Silverlight rešenje za izgled fejsbuka, njegovu funkcionalnost i lakše snalaženje. Izgled se potpuno menja, i sve radi na Silverlight tehnologiji. Inače, za one koji ne znaju, Silverlight je Microsoftov odgovor na Flash player. Dakle mnogo više boja, efekata, funkcija nego u standardnom HTML formatu.

Kako se ovo koristi?
– Veoma jednostavno. Pre svega potrebna je instalacija. Prvo odete na ovaj link i kliknete na dugme „Install“ i posle par trenutaka krenuće instalacija. Sve ukupno će vam oduzeti najviše 2 minuta. Posle instalacije, aplikacija će se automatski pokrenuti i videćete polje za prijavljivanje na vaš Facebook nalog. Kad se prijavite, videćete sasvim nov Fejsbuk, i verujem da će vam se dopasti na prvi pogled.

Povezano:
2 komentara
  1. Hitch kaže

    za sto ovo vazi.. firefox chrome.. jer kod mene na mozilli ne radi

    1. Stefan M. kaže

      To je aplikacija zasebna za sebe radnjena u Silverlight tehnologiji. Da pojasnim: To je aplikacija kao i svaka druga preko koje možeš da ideš na FB (npr skype, MSN…) samo je radnjena u Silverlight-u (to je nešto kao flash), dakle sama aplikacija ne zavisi od browsera. tebi verovatno ne radi jer nemaš instaliran Silverlight u kompu a ne zbog Firefox-a.

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.