Fences – organizujte svoj desktop

windows-7-fences1Od kompanije Stardock, poznate pre svega po izuzetno popularnom programu WindowBlinds, stiže Fences, po navodima proizvođača ultimativna programska alatka namenjena organizaciji radne površine.

Nakon sasvim uobičajene instalacije, odmah ćete imati opciju da uredite vaš desktop, odabirom „Start using Fences!“ stavke, u kom slučaju ćete moći da odaberete jedan od predefinisanih šablona, ili pak da kreirate sopstveni raspored prema želji.

Podrazumevano, na raspolaganju ćete imati šest zona, za brze linkove, nedavno otvarane stavke, programe, fajlove, foldere i web linkove. Naravno, pojedinačne zone se lako mogu preimenovati ili ukloniti, a u slučaju da vam je pomenutih šest oblasti malo, tu je i mogućnost kreacije novih.

Možete promeniti izgled zona, količina transparencije, intenzitet i zasićenost boja, kao i kada će etikete na „ogradama“ biti prikazivane. „Tools“ sekcija nudi korisnu „snapshot“ funkcionalnost, upotrebom koje možete sačuvati trenutno stanje, i potom ga lako vratiti, u slučaju da ne budete zadovoljni načinjenim promenama. Takođe, dupli klik na prazan deo desktopa po defaultu skriva sve ikonice, što je ponašanje koje možete promeniti u ovom delu, u slučaju da vam ne odgovara.

Preuzmi

Izvor: Interfejs.tv

 

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *