Softver

Fences – organizujte svoj desktop

organize-w8-desktopwith-fences

windows-7-fences1Od kompanije Stardock, poznate pre svega po izuzetno popularnom programu WindowBlinds, stiže Fences, po navodima proizvođača ultimativna programska alatka namenjena organizaciji radne površine.

Nakon sasvim uobičajene instalacije, odmah ćete imati opciju da uredite vaš desktop, odabirom „Start using Fences!” stavke, u kom slučaju ćete moći da odaberete jedan od predefinisanih šablona, ili pak da kreirate sopstveni raspored prema želji.

Podrazumevano, na raspolaganju ćete imati šest zona, za brze linkove, nedavno otvarane stavke, programe, fajlove, foldere i web linkove. Naravno, pojedinačne zone se lako mogu preimenovati ili ukloniti, a u slučaju da vam je pomenutih šest oblasti malo, tu je i mogućnost kreacije novih.

Možete promeniti izgled zona, količina transparencije, intenzitet i zasićenost boja, kao i kada će etikete na „ogradama” biti prikazivane. „Tools” sekcija nudi korisnu „snapshot” funkcionalnost, upotrebom koje možete sačuvati trenutno stanje, i potom ga lako vratiti, u slučaju da ne budete zadovoljni načinjenim promenama. Takođe, dupli klik na prazan deo desktopa po defaultu skriva sve ikonice, što je ponašanje koje možete promeniti u ovom delu, u slučaju da vam ne odgovara.

  Preuzmite besplatno Photoshop CS6 Beta verziju!

Preuzmi

Izvor: Interfejs.tv

 

Stefan Marjanov

Student / freelancer / bloger / web dizajner. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 10 godina, a nešto manje i web dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem 6 godina.

1 komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

Prijavi se
na nedeljni mail o novim objavama
Advertisment ad adsense adlogger