Google+

[Google+] Deljenje datoteka

Google-Plus-Logo

Google+ mreža nam sa sobom donosi mnoštvo novih opcija i mogućnosti koja se, kako sam primetio, dopadaju korisnicima. Jedna od tih novih mogućnosti je deljenje datoteka izmedju korisnika. Deljenje se ostvaruje poreko četa (chat) i za to je potrebno odobrenje od primaoca fajla.

Kako dodati prijatelja na čet?
–  Sa leve strane dole ćete videti ćaskanje i polje za pretragu, tu ukcate ime osobe koje ste prethodno dodali u “Krugove”  (ili email adresu), sad je potrebno da ta osoba prihvati čet. Ako ste to obavili, da predjemo na deljenje.

Kako poslati fajl?
– Sad je dalje lako. Kad kliknete na odredjenu osobu, u donjem desnom uglu vašeg ekrana, pojaviće se čet prozorčić. Tu se možete medjusobno dopisivati, ali možete pozvati korisnika,poslati fajl… Nas zanima deljenje fajlova. Ok, u gornjem desnom uglu prozorčića stoji opcija “Radnje” (actions), kliknite. U padajućem meniu odaberite opciju “Pošalji datoteku” (send file) i nakon toga odaberite zeljen fajl iz vaseg računara i pritisnite OK. Sad je potrebno da ta osoba prihvati fajl i slanje će početi. :)

  Google Plus Polls

Stefan Marjanov

Student / freelancer / bloger / web dizajner. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 10 godina, a nešto manje i web dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem 6 godina.

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar

Popularno

Nasumične objave

Prijavi se
na nedeljni mail o novim objavama
Advertisment ad adsense adlogger