[Google+] Deljenje datoteka

0

Google+ mreža nam sa sobom donosi mnoštvo novih opcija i mogućnosti koja se, kako sam primetio, dopadaju korisnicima. Jedna od tih novih mogućnosti je deljenje datoteka izmedju korisnika. Deljenje se ostvaruje poreko četa (chat) i za to je potrebno odobrenje od primaoca fajla.

Kako dodati prijatelja na čet?
–  Sa leve strane dole ćete videti ćaskanje i polje za pretragu, tu ukcate ime osobe koje ste prethodno dodali u „Krugove“  (ili email adresu), sad je potrebno da ta osoba prihvati čet. Ako ste to obavili, da predjemo na deljenje.

Kako poslati fajl?
– Sad je dalje lako. Kad kliknete na odredjenu osobu, u donjem desnom uglu vašeg ekrana, pojaviće se čet prozorčić. Tu se možete medjusobno dopisivati, ali možete pozvati korisnika,poslati fajl… Nas zanima deljenje fajlova. Ok, u gornjem desnom uglu prozorčića stoji opcija „Radnje“ (actions), kliknite. U padajućem meniu odaberite opciju „Pošalji datoteku“ (send file) i nakon toga odaberite zeljen fajl iz vaseg računara i pritisnite OK. Sad je potrebno da ta osoba prihvati fajl i slanje će početi. :)

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.