Google uveo verifikaciju naloga putem SMS-a

4

googleOd sad još sigurniji nalozi na Google-u. Ako imate Gmail nalog i brinete se za bezbednost, Google je uveo još jedan korak u prijavljivanju na Gmail nalog – SMS potvrda.

Kako ovo radi?
– Jednostavno je, kao i SMS potvrda na Fejsbuku. Dakle, nakon što se ulogujete na vaš Gmail nalog (email i password), dobićete SMS poruku na vaš telefon u kojoj se nalazi aktivacion Kod koji prepišete u prikazano polje na računaru.

Naravno, nemate ovu opciju tek tako, treba da je aktivirate.

Kako aktivirati?
– Kliknite na ovaj link i upišite vaš email korisničko ime i password i prijavite se. Sad ćete videti sa desne strane veliko plavo dugme, kliknite na njega. Sad ćete imati mogućnost biranja tipa poruka: Text poruka (SMS), Iphone, BlackBerry, Android. Ja ću za primer uzeti običan SMS.

Sad odaberite državu (ako već nije automatski izabrana) i upišite vaš broj mobilnog. Npr. +3816×123456 (gde je x mreža, 4 – 064, 2 – 062..) Zatim kliknite na „Pošalji kod“ i u roku od par sekundi vam stiže Aktivacioni Kod na telefon. U polje ispod upišite taj kod i kliknite „Next“.

Dalje kliknite next, next.. dok ne završite registraciju. Sad, svaki sledeći put kad se prijavite na vaš Gmail, moraćete da potvrdite preko SMS poruke.

Povezano:
4 komentara
 1. Milan kaže

  Meni su već slali SMS da povratim nalog koji nije bio dostupan 4 dana, jer sam imao virus u kompu koji je slao SPAM sa moje adrese.

  1. Stefan M. kaže

   To je poseban slučaj :)

 2. snelle kaže

  Napisao si odličan članak:) Sve si objasnio kako treba!

  1. Stefan M. kaže

   Treba napomenuti čija je ideja :) Hvala

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.