Google uveo verifikaciju naloga putem SMS-a

4

googleOd sad još sigurniji nalozi na Google-u. Ako imate Gmail nalog i brinete se za bezbednost, Google je uveo još jedan korak u prijavljivanju na Gmail nalog – SMS potvrda.

Kako ovo radi?
– Jednostavno je, kao i SMS potvrda na Fejsbuku. Dakle, nakon što se ulogujete na vaš Gmail nalog (email i password), dobićete SMS poruku na vaš telefon u kojoj se nalazi aktivacion Kod koji prepišete u prikazano polje na računaru.

Naravno, nemate ovu opciju tek tako, treba da je aktivirate.

Kako aktivirati?
– Kliknite na ovaj link i upišite vaš email korisničko ime i password i prijavite se. Sad ćete videti sa desne strane veliko plavo dugme, kliknite na njega. Sad ćete imati mogućnost biranja tipa poruka: Text poruka (SMS), Iphone, BlackBerry, Android. Ja ću za primer uzeti običan SMS.

Sad odaberite državu (ako već nije automatski izabrana) i upišite vaš broj mobilnog. Npr. +3816×123456 (gde je x mreža, 4 – 064, 2 – 062..) Zatim kliknite na „Pošalji kod“ i u roku od par sekundi vam stiže Aktivacioni Kod na telefon. U polje ispod upišite taj kod i kliknite „Next“.

Dalje kliknite next, next.. dok ne završite registraciju. Sad, svaki sledeći put kad se prijavite na vaš Gmail, moraćete da potvrdite preko SMS poruke.

Povezano

Napiši komentar

Email adresa neće biti javno prikazana!

Ukoliko vam je potrebna pomoć, savet... možete poslati upit preko kontakt stranice.

4 komentara
 1. Milan kaže

  Meni su već slali SMS da povratim nalog koji nije bio dostupan 4 dana, jer sam imao virus u kompu koji je slao SPAM sa moje adrese.

  1. Stefan M. kaže

   To je poseban slučaj :)

 2. snelle kaže

  Napisao si odličan članak:) Sve si objasnio kako treba!

  1. Stefan M. kaže

   Treba napomenuti čija je ideja :) Hvala