Facebook Google+ Kako da

Kako prebaciti sve slike sa Facebooka na G+

g+ and fb

g+ and fbAko ste prešli na G+, sigurno vam predstavlja problem prebacivanje slika sa Facebooka pogotovo ako ih imate na više stotina. Sad to možete uraditi za svega par sekundi. Naravno, ne možete direktno sa Facebooka na G+, ali može “zaobilaznim putem”. To će nam omogućiti jedan servis – primadesk.com.

Ovo je jedan Cloud servis, tako da ćete izbeći preuzimanje slika na svoj računar i ponovo postavljanje na G+, što je i cilj ovog servisa.

Pre svega potrebno je da se registrujete na ovaj servis, potpuno je besplatno. Nakon toga se prijavite na vaš balog. Pojaviće vam se jedno polje gde vam nude da instalirate neki dodatak, samo kliknite na “Skip”.

Ok, sad će vam se pojaviti stranica gde birate servise sa koji na koje prebacujete slike. U našem slučaju, ćemo izabrati “Google picasa” i “Facebook“.

Prvo izaberite “Google picasa” i prijavite se na vaš Picasa nalog (Ne brinite, vaš nalog će ostati zaštićen). Zatim će vam se pojaviti neka stranica, a u gornjem desnom uglu jedno dugme na kojem piše “Add accounts“, kliknite na njega i odaberite “Facebook“. Prijavite se i na Facebook i dozvolite aplikaciji da “vidi” vaše slike tako što ćete kliknuti na “Allow“.  Sad ste dodali “Picasu” i “Facebook” naloge i možete prebacivati slike sa jednog sajta na drugi.

Kako to uraditi?
Sad je sve lako. Sa leve strane ćete videti vaša dva naloga (Picasa i FB) i svi njihovi albumi, kliknite na Facebook i pojaviće vam se svi albumi koje imate na nalogu.

  Kako preskočiti "3 steps" na FB stranici

Ok, sad odaberite album koji želite da prebacite na G+ nalog. Na sredini ekrana će vam se pojaviti sve slike iz tog albuma, označine one slike koje želite da prebacite (ili sve) i jednostavno ih prevucite u neki album koji imate na G+ profilu (ti albumi se nalaze sa leve strane,a možete napraviti i novi) i sačekajte malo, zavisi od količine slika.

Kad sve to uradite, idite na vaš G+ nalog i pogledajte da li su slike prebačene. Ako jesu, sve ste dobro odradili, ako nešto nije uspelo, pogledajte video uputstvo

Stefan Marjanov

Student / freelancer / bloger / web dizajner. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 10 godina, a nešto manje i web dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem 6 godina.

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar

Prijavi se
na nedeljni mail o novim objavama
Advertisment ad adsense adlogger