Kako prebaciti sve slike sa Facebooka na G+

g+ and fbAko ste prešli na G+, sigurno vam predstavlja problem prebacivanje slika sa Facebooka pogotovo ako ih imate na više stotina. Sad to možete uraditi za svega par sekundi. Naravno, ne možete direktno sa Facebooka na G+, ali može „zaobilaznim putem“. To će nam omogućiti jedan servis – primadesk.com.

Ovo je jedan Cloud servis, tako da ćete izbeći preuzimanje slika na svoj računar i ponovo postavljanje na G+, što je i cilj ovog servisa.

Pre svega potrebno je da se registrujete na ovaj servis, potpuno je besplatno. Nakon toga se prijavite na vaš balog. Pojaviće vam se jedno polje gde vam nude da instalirate neki dodatak, samo kliknite na „Skip“.

Ok, sad će vam se pojaviti stranica gde birate servise sa koji na koje prebacujete slike. U našem slučaju, ćemo izabrati „Google picasa“ i „Facebook„.

Prvo izaberite „Google picasa“ i prijavite se na vaš Picasa nalog (Ne brinite, vaš nalog će ostati zaštićen). Zatim će vam se pojaviti neka stranica, a u gornjem desnom uglu jedno dugme na kojem piše „Add accounts„, kliknite na njega i odaberite „Facebook„. Prijavite se i na Facebook i dozvolite aplikaciji da „vidi“ vaše slike tako što ćete kliknuti na „Allow„.  Sad ste dodali „Picasu“ i „Facebook“ naloge i možete prebacivati slike sa jednog sajta na drugi.

Kako to uraditi?
Sad je sve lako. Sa leve strane ćete videti vaša dva naloga (Picasa i FB) i svi njihovi albumi, kliknite na Facebook i pojaviće vam se svi albumi koje imate na nalogu.

Ok, sad odaberite album koji želite da prebacite na G+ nalog. Na sredini ekrana će vam se pojaviti sve slike iz tog albuma, označine one slike koje želite da prebacite (ili sve) i jednostavno ih prevucite u neki album koji imate na G+ profilu (ti albumi se nalaze sa leve strane,a možete napraviti i novi) i sačekajte malo, zavisi od količine slika.

Kad sve to uradite, idite na vaš G+ nalog i pogledajte da li su slike prebačene. Ako jesu, sve ste dobro odradili, ako nešto nije uspelo, pogledajte video uputstvo

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *