Kako da

Kako staviti radio na svoj blog?

internet-radio

internet-radioSigurno ste na nekom sajtu/forumu/blogu čuli radio i pitali ste se “kako da ja stavim na svoj blog?”. E ako želite da ubacite bilo koji radio na svoj blog, pogledajte ovaj lak tutorijal i saznaćete.

Dakle, prvo morate naći neki online radio, ja ću za primer uzetio Radio pingvin. Sad nadjite negde na sajtu, te radio stanice, neko dugme ili neki link gde piše Live (ili šta već), i kliknite. Kad vas sajt usmeri na novu karticu videćete media plejer (player) preko cele stranice i krenuće pesma.

Sad otvorite Notepad (ili još bolje Notepad++) i kopirajte OVAJ kod.

Sad idite skroz dole do poslednjeg reda koda i nadjite neki URL (link se završava sa .asx) to je link radia.

Sad se vratite na onu stranicu gde je radio i kopirajte link. Taj link zamenite sa onim koji se nalazi na dnu koda (prethodna slika).

 

Ok, ako ste zamenili adrese, kliknite na ctrl+s (file>save) da sačuvate. U polje za Ime kucate ime radia, i obavezno promenite da ispod polja za ime stoji “HTML”.  Zatim kliknite “Sačuvati”

  Kako pokrenuti program pomoću prečice na tastaturi?

Ok, sad kako ubaciti na blog?

Možete ubaciti na primer u vidžite (widgets). Dakle, dodajte widget “HTML/text” (ili kako vam već piše), zatim kopirajte onaj kod iz Notepad-a i pritisnite “Save”.

Stefan Marjanov

Student / freelancer / bloger / web dizajner. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 10 godina, a nešto manje i web dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem 6 godina.

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar

Prijavi se
na nedeljni mail o novim objavama
Advertisment ad adsense adlogger