MiniTool Power Data Recovery

MiniTool_Power_Data_RecoveryKada je reč o radu sa računarima, gubitak podataka nije samo moguća, već gotovo neizbežna stvar. Bilo da je uzrok trenutak vaše nepažnje, ili hardverski problemi sa, bilo hard diskovima, bilo optičkim i flash medijima, pre ili kasnije će vam zatrebati softversko rešenje koje nudi mogućnost povraćaja izgubljenih fajlova.

Jedan takav program nosi naziv MiniTool Power Data Recovery.

Već tokom instalacije, program će vas upozoriti da nije dobra ideja instalirati ga na onu particiju sa koje pokušavate da povratite podatke, pošto se može lako desiti da oni budu prepisani u procesu.

Glavni ekran aplikacije nudi pristup dostupnim modulima, kojih ima pet, i koji su podeljeni po tipu povraćaja podataka koji želite da izvršite. Tu su „Undelete Recovery“, za slučajno obrisane fajlove i foldere, „Damaged“ i „Lost Partition Recovery“, za izvlačenje podataka sa oštećenih ili izgubljenih particije, kao i „Digital Media“ i „CD/DVD Recovery“, koje su namenjene radu sa prenosnim i Flash memorijama, kao i optičkim diskovima.

Upotreba programa je prilično jednostavna. Kada se modul učita, možete odabrati disk ili particiju, i kliknuti na „Full Scan“ opciju, nakon čega će biti prikazan prozor za progresom, pronađenim fajlovima i preostalim vremenom. Trajanje operacije, naravno, zavisi od veličine particije, kao i broja fajlova i stepena oštećenja. Po okončanju skena, možete pregledati pronađene fajlove, i lako povratiti željene desnim klikom i odabirom opcije „Recover“, koja funkcionište i na čitavim folderima.

Naravno, ni jedan program ove vrste ne može garantovati 100% uspešnost, pošto ona zavisi od većeg broja faktora, ali se tokom višestrukih testiranja, Power Data Recovery pokazao jako dobro.

Preuzmi

Izvor: Interfejs.tv

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *