Napravi profesionalnu reklamu za svoj sajt

giottoboxImate sajt/forum/blog i treba vam dobra reklama koja bi privukla posetioce, jedno od dobrih rešenja su banneri. Postoje profesionalni timovi za izradu bannera ali mora da se plati. Takodje postoje i programi koji se takodje plaćaju. Ali sad možete napraviti profesionalni banner bez ikakvog znanja u dizajniranju i kodiranju i to potpuno besplatno.

Vectorian Giotto je tek nedavno, sa objavljivanjem verzije 3, izgubio status komercijalnog, plaćenog programa, i tako postao dostupan širokim narodnim masama. Srećom, program je napustila jedino cena, dok je kompletan set veoma profesionalnih alatki i mogućnosti ostao nepromenjen.

U pitanju je vizuelni editor sadržaja, baziran na timeline pristupu izrade animacija. Pored impresivnog seta ugrađenih alatki, na raspolaganju vam je i priličan broj unapred kreiranih šablona i efekata, koje brzo i lako možete prilagoditi sopstvenim potrebama.

Klik za veću

Sam autorski tim navodi kako je ovo alat namenjen dizajnerima, a ne programerima. Iako se lako razumljiv i jednostavan interfejs navodi kao jedna od glavnih prednosti Giotto-a, ovakve izjave treba uzeti sa dozom rezerve, pošto je jasno da program ovakvih mogućnosti ne može posedovati trivijalan dizajn. Svaka sličnost layout-a programa sa Adobe Flash-om je namerna, i ako imate makar malo iskustva u radu sa Adobe rešenjem, Giotto će vam biti lako razumljiv od samog početka, sa sličnim setom alatki na očekivanim lokacijama.

Uz moćne alate za crtanje, sofisticirani morfing oblika, podršku za skripting i dodavanje zvuka, moguće je za kratko vreme kreirati veoma profesionalne Flash animacije. Dodatno, program podržava rad sa layer-ima, dok animacija funkcionište po tzv. „motion tween“ principu, gde vi zadajete samo početno i krajnje stanje objekta, dok program sam obavlja ostatak.

Program koji svakako vredi isprobati, možete preuzeti potpuno besplatno.

[button link=“http://vectorian.com/downloads/“ size=“small“ style=“download“ window=“yes“]Preuzmi[/button]

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *