Napravi profesionalnu reklamu za svoj sajt

giottoboxImate sajt/forum/blog i treba vam dobra reklama koja bi privukla posetioce, jedno od dobrih rešenja su banneri. Postoje profesionalni timovi za izradu bannera ali mora da se plati. Takodje postoje i programi koji se takodje plaćaju. Ali sad možete napraviti profesionalni banner bez ikakvog znanja u dizajniranju i kodiranju i to potpuno besplatno.

Vectorian Giotto je tek nedavno, sa objavljivanjem verzije 3, izgubio status komercijalnog, plaćenog programa, i tako postao dostupan širokim narodnim masama. Srećom, program je napustila jedino cena, dok je kompletan set veoma profesionalnih alatki i mogućnosti ostao nepromenjen.

U pitanju je vizuelni editor sadržaja, baziran na timeline pristupu izrade animacija. Pored impresivnog seta ugrađenih alatki, na raspolaganju vam je i priličan broj unapred kreiranih šablona i efekata, koje brzo i lako možete prilagoditi sopstvenim potrebama.

Klik za veću

Sam autorski tim navodi kako je ovo alat namenjen dizajnerima, a ne programerima. Iako se lako razumljiv i jednostavan interfejs navodi kao jedna od glavnih prednosti Giotto-a, ovakve izjave treba uzeti sa dozom rezerve, pošto je jasno da program ovakvih mogućnosti ne može posedovati trivijalan dizajn. Svaka sličnost layout-a programa sa Adobe Flash-om je namerna, i ako imate makar malo iskustva u radu sa Adobe rešenjem, Giotto će vam biti lako razumljiv od samog početka, sa sličnim setom alatki na očekivanim lokacijama.

Još ►  Gledajte video i pretražujte Youtube u isto vreme!

Uz moćne alate za crtanje, sofisticirani morfing oblika, podršku za skripting i dodavanje zvuka, moguće je za kratko vreme kreirati veoma profesionalne Flash animacije. Dodatno, program podržava rad sa layer-ima, dok animacija funkcionište po tzv. „motion tween“ principu, gde vi zadajete samo početno i krajnje stanje objekta, dok program sam obavlja ostatak.

Program koji svakako vredi isprobati, možete preuzeti potpuno besplatno.

[button link="http://vectorian.com/downloads/" size="small" style="download" window="yes"]Preuzmi[/button]
Prikaži komentare (1)