Napravi profesionalnu reklamu za svoj sajt

1

giottoboxImate sajt/forum/blog i treba vam dobra reklama koja bi privukla posetioce, jedno od dobrih rešenja su banneri. Postoje profesionalni timovi za izradu bannera ali mora da se plati. Takodje postoje i programi koji se takodje plaćaju. Ali sad možete napraviti profesionalni banner bez ikakvog znanja u dizajniranju i kodiranju i to potpuno besplatno.

Vectorian Giotto je tek nedavno, sa objavljivanjem verzije 3, izgubio status komercijalnog, plaćenog programa, i tako postao dostupan širokim narodnim masama. Srećom, program je napustila jedino cena, dok je kompletan set veoma profesionalnih alatki i mogućnosti ostao nepromenjen.

U pitanju je vizuelni editor sadržaja, baziran na timeline pristupu izrade animacija. Pored impresivnog seta ugrađenih alatki, na raspolaganju vam je i priličan broj unapred kreiranih šablona i efekata, koje brzo i lako možete prilagoditi sopstvenim potrebama.

Klik za veću

Sam autorski tim navodi kako je ovo alat namenjen dizajnerima, a ne programerima. Iako se lako razumljiv i jednostavan interfejs navodi kao jedna od glavnih prednosti Giotto-a, ovakve izjave treba uzeti sa dozom rezerve, pošto je jasno da program ovakvih mogućnosti ne može posedovati trivijalan dizajn. Svaka sličnost layout-a programa sa Adobe Flash-om je namerna, i ako imate makar malo iskustva u radu sa Adobe rešenjem, Giotto će vam biti lako razumljiv od samog početka, sa sličnim setom alatki na očekivanim lokacijama.

Uz moćne alate za crtanje, sofisticirani morfing oblika, podršku za skripting i dodavanje zvuka, moguće je za kratko vreme kreirati veoma profesionalne Flash animacije. Dodatno, program podržava rad sa layer-ima, dok animacija funkcionište po tzv. „motion tween“ principu, gde vi zadajete samo početno i krajnje stanje objekta, dok program sam obavlja ostatak.

Program koji svakako vredi isprobati, možete preuzeti potpuno besplatno.

Preuzmi

Povezano:
1 komentar
  1. aldin ćebić kaže

    ureduu

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.