Nexuiz – Besplatna FPS igra

Nexuiz je, uprkos pomalo nesrećno odabranom imenu, po rejtingu mnogih gejmera jedna od najkvalitetnijih, a po broju preuzetih kopija, svakako i jedna od najpopularnijih igara pucačkog tipa, koje su nastale u pravom talasu naslova koji se desio kao rezultat objavljivanja izvornog koda originalnog Quake 3 engine-a. Gameplay je brz i brutalan, a uz nekoliko dostupnih modova igre, poput uvek popularnih Death-match i Capture-the-Flag varijanti, dobra zabava je gotovo zagarantovana.

Razvojni tim kuće Alientrap, koja stoji iza ovog naslova, nije mirovao, tako da aktuelna verzija donosi obilje novih mapa, poboljšanu grafiku kao i unapređene performanse. Sa negativne strane, ovo je uticalo i na porast veličine instalacione datoteke, koja sada zauzima nimalo skromnih 880 MB, podatak koji vredi imati na umu ako ste na sporijim konekcijama.

Iako je bez sumnje akcenat na online multiplayer komponenti, Nexuiz ima podršku i za single-player misije i kampanje, u kojima se možete uspešno vežbati protiv botova. Nova verzija sadrži 15 igračkih modela, 13 tipova oružja, kao i 24 zvanične mape, koje su dopunjene sa preko 200 mapa kreiranih od strane igračke zajednice.

Klik za veću

Na manjim rezolucijama, igra će solidno raditi i na starijem hardveru, dok će vam za prijatno igračko iskustvo u većem kvalitetu ipak biti potrebnija nešto modernija platforma.

Ako ste ljubitelji brzih FPS igrica, svakako preporučujem da preuzmete Nexuiz.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tNQIToJn9mw[/youtube]

Izvor: Interfejs.tv

 

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *