Okozo animirani desktop

1

Dosadila vam je uobičajna pozadina za vaš računar? Onda ste sigurno potražili nešto zanimljivije i uglavnom nailazili na program Dreamscene koji je poznat po tome što bukvalno „jede“ memoriju. Uz sve to morate skidati i klipove od više megabajta koje ovaj program koristi. Ako ipak hoćete da vam pozadina bude animirana, ima bolje rešenje – Okozo desktop.

Ovaj program nudi mogućnost korišćenja animiranih wallpaper-a, upotrebom Flash-a i DirectX tehnologije, na novijim verzijama Windows-a, Visti i Sedmici. Kako su pozadine bazirane na Flash-u, postoje primetne razlike u odnosu na mogućnosti koje je pružao „Dreamscene“. Naime, može se prikazivati sadržaj koji se ažurira u realnom vremenu, poput satova i kalendara, kao i obilje podataka sa interneta, npr. vremenska prognoza.

Dodatna prednost je primetno manje zauzeće resursa, kako memorije, tako i procesorskih ciklusa. Vredi napomenuti da aplikacija radi isključivo sa fajlovima sopstvene .okozo ekstenzije, te da ne možete učitati standardni SWF fajl.

Ovo je urađeno iz bezbednosnih razloga, ali ako imate Flash fajl koji želite da koristite sa programom, moguće je odraditi konverziju putem zvaničnog sajta projekta.

Glavni korisnički interfejs aplikacije je ukusno dizajniran, i sadrži samo par najosnovnijih stavki potrebnih za normalnu upotrebu. Od dostupnih opcija, vredi pomenuti mogućnost startovanja programa prilikom dizanja sistema, što je korisno ako želite da vas odabrani animirani wallpaper automatski dočeka prilikom svakog paljenja računara.

Okozo desktop možete potpuno besplatno preuzeti sa ovog linka, a galeriju dostupnih pozadina možete pogledati ovde.


Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.