Okozo animirani desktop

Dosadila vam je uobičajna pozadina za vaš računar? Onda ste sigurno potražili nešto zanimljivije i uglavnom nailazili na program Dreamscene koji je poznat po tome što bukvalno „jede“ memoriju. Uz sve to morate skidati i klipove od više megabajta koje ovaj program koristi. Ako ipak hoćete da vam pozadina bude animirana, ima bolje rešenje – Okozo desktop.

Ovaj program nudi mogućnost korišćenja animiranih wallpaper-a, upotrebom Flash-a i DirectX tehnologije, na novijim verzijama Windows-a, Visti i Sedmici. Kako su pozadine bazirane na Flash-u, postoje primetne razlike u odnosu na mogućnosti koje je pružao „Dreamscene“. Naime, može se prikazivati sadržaj koji se ažurira u realnom vremenu, poput satova i kalendara, kao i obilje podataka sa interneta, npr. vremenska prognoza.

Dodatna prednost je primetno manje zauzeće resursa, kako memorije, tako i procesorskih ciklusa. Vredi napomenuti da aplikacija radi isključivo sa fajlovima sopstvene .okozo ekstenzije, te da ne možete učitati standardni SWF fajl.

Ovo je urađeno iz bezbednosnih razloga, ali ako imate Flash fajl koji želite da koristite sa programom, moguće je odraditi konverziju putem zvaničnog sajta projekta.

Glavni korisnički interfejs aplikacije je ukusno dizajniran, i sadrži samo par najosnovnijih stavki potrebnih za normalnu upotrebu. Od dostupnih opcija, vredi pomenuti mogućnost startovanja programa prilikom dizanja sistema, što je korisno ako želite da vas odabrani animirani wallpaper automatski dočeka prilikom svakog paljenja računara.

Okozo desktop možete potpuno besplatno preuzeti sa ovog linka, a galeriju dostupnih pozadina možete pogledati ovde.


Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *