Pokki – notifikacije na start traci

2

Nemate vremena da idete na Fejsbuk, Gmail, Twitter..? Čini vam se da bowser previše koči vaš računar? Zauzima puno RAM memorije? E onda je pravo rešenje za vas – Pokki.

Šta je to Pokki?
– Ovo je jedan jako praktičan program za Windows7 sisteme koji prikazuje notifikacije sa društvenih mreža, ima google pretragu, vremensku prognozu i još dosta toga. Takodje možete i sastavljati poruke na Gmail, čitati ih, sortirati, raditi sve kao iz vašeg browsera, samo mnogo jednostavnije. Što se tiče fejsbuka, možete pisati statuse, lajkovati, komentarisati, videti notifikacije, zahteve za prijatelje, poruke, pisati poruke…

pokkibig

 

Kako instalirati Pokki?
– Pokki se zapravo sastoji iz više malih dodataka, npr. dodatak za Fejsbuk, Gmail, Vremenska prognoza… Na zvaničnom sajtu možete preuzeti bilo koji dodatak, a pokki će početi sam da se preuzima i da instalira taj dodatak. Svaki sledeći put kad želite da dodate neki dodatak, možete uraditi iz samog programa. Program nema korisnički interfejs, takodje se ni ne prikazuje u sistem treju (system tray), već samo ikonice dodataka koje su smeštene na start traci pored samog start dugmeta (Možete videti na prethodnoj slici).

Kad se program instalira, automatski će se podesiti da se pokreće sa sistemom. Ako dodate Fejsbuk, Twitter, Gmail… dodatak, moraćete da se prijavite na vaše naloge i prihvatite autorizaciju programa.

Još jednom napominjem; Samo za Windows7 operativne sisteme.

Nadam se da će vam se ovaj koristan program, simpatičnog izgleda, dopasti.

Pokki.

Povezano:
2 komentara
  1. Dacha204 kaže

    Jos da spomenemo da je Pokki HTML5 aplikacija, i da je verzija za Windows XP i Vista najavljena ;)

    1. Stefan M. kaže

      Tačno, i da takodje može svako da napravi svoju neku Pokki aplikaciju uz poznavanje HTML5-a, CSS, Jave.. :)

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.