Pokki – notifikacije na start traci

Nemate vremena da idete na Fejsbuk, Gmail, Twitter..? Čini vam se da bowser previše koči vaš računar? Zauzima puno RAM memorije? E onda je pravo rešenje za vas – Pokki.

Šta je to Pokki?
– Ovo je jedan jako praktičan program za Windows7 sisteme koji prikazuje notifikacije sa društvenih mreža, ima google pretragu, vremensku prognozu i još dosta toga. Takodje možete i sastavljati poruke na Gmail, čitati ih, sortirati, raditi sve kao iz vašeg browsera, samo mnogo jednostavnije. Što se tiče fejsbuka, možete pisati statuse, lajkovati, komentarisati, videti notifikacije, zahteve za prijatelje, poruke, pisati poruke…

pokkibig

 

Kako instalirati Pokki?
– Pokki se zapravo sastoji iz više malih dodataka, npr. dodatak za Fejsbuk, Gmail, Vremenska prognoza… Na zvaničnom sajtu možete preuzeti bilo koji dodatak, a pokki će početi sam da se preuzima i da instalira taj dodatak. Svaki sledeći put kad želite da dodate neki dodatak, možete uraditi iz samog programa. Program nema korisnički interfejs, takodje se ni ne prikazuje u sistem treju (system tray), već samo ikonice dodataka koje su smeštene na start traci pored samog start dugmeta (Možete videti na prethodnoj slici).

Kad se program instalira, automatski će se podesiti da se pokreće sa sistemom. Ako dodate Fejsbuk, Twitter, Gmail… dodatak, moraćete da se prijavite na vaše naloge i prihvatite autorizaciju programa.

Još jednom napominjem; Samo za Windows7 operativne sisteme.

Nadam se da će vam se ovaj koristan program, simpatičnog izgleda, dopasti.

Pokki.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

2 komentara

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *