Sculptris – 3D modeliranje

Sculptris je besplatan program namenjen kreaciji digitalnih skulptura i 3D modelovanju. Uprkos činjenici da je u pitanju veoma moćan program, sa bogatim setom mogućnosti, Sculptris nije preterano komplikovan za upotrebu, i uz lako razumljiv interfejs, i bez zastrašujuće količine dostupnih komandi, čini nam se da su autori uspeli da postignu savršen balans između lakoće rada i potrebnog vremena i truda za učenje programa. Pri tome, program je i dalje u alfa fazi, tako da verujemo da će budući razvoj dodatno poboljšati iskustvo rada u Sculptrisu.

107358659

Pokretima miša, vrlo brzo i lako, možete „virtuelnu glinu“ oblikovati, seći, ili modifikovati. U praksi, ovo je prijatan način rada, koji omogućava vašim 3D modelima da organski rastu i razvijaju se, kako vam ideje nadolaze.
Podrazumevano podešavanje automatski kreira simetriju, tako da sve što oblikujete na jednoj strani modela biva oslikano i na drugoj, čime se znatno može uštedeti na vremenu potrebnom za izradu.
Sculptris-Woman-Head
Sculptris će vam na raspolaganje staviti više virtuelnih materijala sa kojima je moguće raditi, od kojih svaki ima svoje karakteristike, a pored širokog spektra alatki namenjenih samom modelovanju, program obiluje i moćnim opcijama za slikanje, crtanje i kreiranje tekstura, upotrebom kojih možete dodati finese modelima jednom kada su kreirani.
Upotrebna vrednost programa kako što je Sculptris u mnogome zavisi od vaših afiniteta i mogućnosti. Ne, programi za 3D modelovanje svakako nisu neophodan deo softverskog arsenala prosečnog korisnika, ali ako vam ideja digitalne kreacije zvuči zanimljivo, teško da ćete pronaći jednostavniji, i jeftiniji način za ulazak u taj svet.
Izvor: Interfejs.tv

-50%

9.99€

Rocket League

-82%

10.84€

Doom

-41%

44.99€

Forza Horizon 3

-67%

9.98€

Far Cry 4

-95%

1.01€

DiRT 3 Complete

-49%

30.85€

Overwatch