5 korisnih dodataka za Gmail

Gmail_iconUkoliko koristite Gmail i želite da ga učinite još funkcionalnijim i prilagodite prema svom ukusu, pogledajte ovih 5 dodataka (podešavanja) koji će vam učiniti korišćenje ovog servisa još lakšim.

Da bi uključili ova podešavanja, morate otići na „Podešavanje pošte“ na vašem Gmail nalogu, i zatim odabrati karticu „Labs„.

Ukoliko vam se neka nova podešavanja ne budu svidela, možete ih isklučini kad god poželite.

1) Pregled poruke desnim klikom
Možete pročitati primljenu poštu a da je ne otvarate, jednostavno kliknite desnim tasterom na mišu i otvoriće vam se mali prozorčić sa pregledom pošte. Da zatvorite prozor, kliknite na X u gornjem desnom uglu, ili negde u prazno.

2) Ikonica nepročitane poruke

Pojaviće vam se broj nepročitanih poruka na kartici pretraživača.

3) Okno za pregled

Podeliće vaš ekran na 2 dela; U prvom delu ćete videti svu poštu, a u drugom sadržaj jedne poruke koje odaberete. Ekran možete podeliti horizontalno i vertikalno. Takodje možete podešavati veličinu jednog i drugog dela.

4) Opozovi slanje

Sastavili ste poruku i kliknuli na „pošalji“ ali ste se u trenutku setili da ste nešto pogrešili ili zaboravili da dodate a poruka je već poslata i nema Nazad. Ako instalirate ovu opciju, možete jednostavno Obustaviti slanje poruke klikom na „Odustani“ (eng. Cancel).

5) Podešavanje naslova

Menja raspored elemenata na kartici pregledača. Ako je pisalo: „Gmail – Primljene (20) – [email protected]“, Sad će pisati: „Primljene (20) – [email protected] – Gmail“. Ova opcija dovodi broj primljenih poruka na prvo mesto.

 

 

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *