5 zanimljivih sajtova (2. deo)

U jednom od prošlih postova sam sastavio listu 5 sajtova koje sam smatrao zanimljivim i da će vam se svideti. U ovom postu sam napravio listu od još 5 zanimljivih sajtova na koje sam „naleteo“ za ovo kratko vreme.

1) Giveaway of the Day
2) Fsymbols
3) Neka Google pretražuje za tebe
4) Filehorse
5) Worldometers

1)

– Ovaj sajt stavljam na sam vrh liste. Zašto? Jer mi se jako dopalo ono šta nude – licencirane programe. Da, tako je, programe sa licencom na godinu dana. Ovde nećete naći profesionalne programe poput Photoshopa, Camtasie… već neke manje čija je licenca i jeftinija. Takodje treba znati da izlazi po jedan program na dan, dakle, sutradan nećete moći da preuzmete onaj koji je danas na raspolaganju.
Link.

2)

– Ako volite da postavljate statuse na Fejsbuk i želite da budu što lepši, možete ih „ukrasiti“ nekim simbolima, sličicama od znakova, smajlijima,… Na ovom sajtu možete naći Sve simbole koji su vidljivi na Fejsbuku, takodje i cele slike napravljene od znakova i još svašta. Spisak je zaista dugačak da bi ga pisao ovde, zato posetite sajt i sami nadjite ono što vam treba.
Link.

3)

– Naziv sajta sve govori, Google će pretražiti neki pojam umesto tebe. Ovo više ima neku šaljivu stranu. Sigurno vam na dan bar njih 20 napiše „Možeš da mi nadješ ovo, možeš ono..“ i zapitate se „znaju li oni za Google?“. E ako vam je dosta ovoga, možete se našaliti sa prijateljima. Jednostavno ukucajte željenu reč za pretragu u veliko polje i dobićete jedan link (primer), kopirajte ga prijatelju i Google će naći tu reč za njega. ;)
Link

4)

– Za ljubitelje raznovrsnih programa preporučujem ovaj sajt. Na njemu možete naći svaki program koji se koristi svakodnevno. Takodje možete pratiti svako ažuriranje (eng. update) programa. Sajt odlikuje zaista raznovrstan set programa, kao i veoma jednostavan i pregledan interfejs.
Link

5)

– I na petom mestu, ali ne i manje bitan, se nalazi sajt Worldometers. Ovde možete pratiti statistiku Svetske populacije, ekonomije, društva, prirodne sredine, hrane, vode…spisak je dosta dugačak. Ja sam napisao samo kategorije, a u svakoj se nalazi i još bar 5 pod-kategorija. Sva statistika se ažurira u realnom vremenu, što ovaj sajt čini zanimljivim.
Link

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *