Dream Render – animirani desktop [XP/vista]

4

dreamrenderThumbnailU jednom od prošlih postova sam predstavio Okozo animirani desktop koji je namenjen isključivo Windows7 korisnicima. U ovom postu ću predstaviti sličan program koji je namenjen Windows XP i Vista korisnicima, u pitanju je Dream Render.

Uz pomoć ovog programa možete postaviti bilo koji video klip kao pozadinu na vašem računaru. Ako se odlučite da instalirate ovaj program, morate imati na umu da će vam trebati malo više RAM memorije kako bi sve radilo bez „seckanja“.


Kako instalirati?


Prvo je potrebno da preuzmete program sa ovog linka, potom ga instalirate i pokrenete. Sama instalacija je uobičajna i nema nikakvih podešavanja.


Kako ubaciti video klip?


Posle instalacije, program će se sam pokrenuti i postaviti na radnu površinu podrazumevani klip. Ako želite da ga promenite, kliknite desnim klikom na radnu površinu i izaberite opciju „Dream Render settings„. Sad će vam se otvoriti nov prozorčić gde možete videti nekoliko osnovnih pozadina.

Sa desne strane odaberite opciju „File“ i potom pritisnite „New„. Sad odaberite u padajućem meniju „Video“ i kliknite „Settings„. Dole nadjite dugme „New“ i pritiskom na njega odaberite video klip iz vašeg računara, ubacite ga i sačuvajte.

Povezano:
4 komentara
 1. Aleks kaže

  Gde je taj post za Win7 ??

 2. nf* kaže

  Dobar chlanak, dobar prg… evo josh jednog predloga koji ne uzima toliko resursa od PC-a.
  Radi se o veoma starom programu za aktivnu desktop pozadinu – Drempels… http://www.geisswerks.com/drempels/

  Osim shto se koristi kao screen saver, uz malo mozganja moze se postaviti *.exe fajl u startup  te ce se automatski pokrenuti prilikom podizanja sistema. 

  Ovde mozete postaviti pozadinu ili teksturu koju god zelite…

  Osim programa sa gonjeg linka moze se preuseti i source code pa ko voli…

  Evo i primera ako prigram izgleda/funkcionishe
  http://www.youtube.com/watch?v=mvERY4K_DWE

  Pozdrav…

  1. Anonimni kaže

   Lepo, hvala za informaciju. :)

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.