Kako da Softver

Dream Render – animirani desktop [XP/vista]

dreamrenderThumbnail

dreamrenderThumbnailU jednom od prošlih postova sam predstavio Okozo animirani desktop koji je namenjen isključivo Windows7 korisnicima. U ovom postu ću predstaviti sličan program koji je namenjen Windows XP i Vista korisnicima, u pitanju je Dream Render.

Uz pomoć ovog programa možete postaviti bilo koji video klip kao pozadinu na vašem računaru. Ako se odlučite da instalirate ovaj program, morate imati na umu da će vam trebati malo više RAM memorije kako bi sve radilo bez “seckanja”.


Kako instalirati?


Prvo je potrebno da preuzmete program sa ovog linka, potom ga instalirate i pokrenete. Sama instalacija je uobičajna i nema nikakvih podešavanja.


Kako ubaciti video klip?


Posle instalacije, program će se sam pokrenuti i postaviti na radnu površinu podrazumevani klip. Ako želite da ga promenite, kliknite desnim klikom na radnu površinu i izaberite opciju “Dream Render settings“. Sad će vam se otvoriti nov prozorčić gde možete videti nekoliko osnovnih pozadina.

Sa desne strane odaberite opciju “File” i potom pritisnite “New“. Sad odaberite u padajućem meniju “Video” i kliknite “Settings“. Dole nadjite dugme “New” i pritiskom na njega odaberite video klip iz vašeg računara, ubacite ga i sačuvajte.

  Napravi svoj program za enkripciju podataka

Stefan Marjanov

Student / freelancer / bloger / web dizajner. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 10 godina, a nešto manje i web dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem 6 godina.

4 komentara

Klikni ovde da postaviš komentar

Prijavi se
na nedeljni mail o novim objavama
Advertisment ad adsense adlogger