Facebook Vesti

Facebook uveo još novina

facebook_logo

Ono što smo već duže vreme čekali, danas je dostupno za sve korisnike fejsbuka. Naime, FB je danas uveo Ticker-e kao i statičku traku navigacije na samom vrhu.

Šta je to Ticker?
Sa desne strane, na početnoj stranici, možete videti jedno polje sa najnovijim dešavanjima kao npr. Kad je neko došao na ćaskanje, prokomentarisao nešto, lajkovao…itd. Sva obaveštenja se ažuriraju u realnom vremenu, dakle ne morate refrešovati (eng. refresh) stranicu da bi videli novosti.

Druga novina je statička traka navigacije na samom vrhu početne stranice. Dakle, kad skrolujete (eng. scroll) stranicu gornja traka navigacije će ostati na svom mestu. Ovo je praktično jer ne morate da se vraćate na vrh stranice da bi videli obaveštenja, poruke, zahteve.. ili ako želite nešto da pretražite ili se odjavite. Takodje se i Tickeri ostati sa desne strane ako skrolujete stranicu.
(Klik na sliku da uveličaš) 

Update:

Treća novina je nov raspored Lajk dugmeta ispod statusa. Sad se na prvom mestu nalazi Lajk dugme, zatim “Prokomentariši” i na kraju vreme objave statusa.

  Stižu nam Angry Birds Star Wars!

Stefan Marjanov

Student / freelancer / bloger / web dizajner. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 10 godina, a nešto manje i web dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem 6 godina.

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar

Prijavi se
na nedeljni mail o novim objavama
Advertisment ad adsense adlogger