Facebook uveo još novina

Ono što smo već duže vreme čekali, danas je dostupno za sve korisnike fejsbuka. Naime, FB je danas uveo Ticker-e kao i statičku traku navigacije na samom vrhu.

Šta je to Ticker?
Sa desne strane, na početnoj stranici, možete videti jedno polje sa najnovijim dešavanjima kao npr. Kad je neko došao na ćaskanje, prokomentarisao nešto, lajkovao…itd. Sva obaveštenja se ažuriraju u realnom vremenu, dakle ne morate refrešovati (eng. refresh) stranicu da bi videli novosti.

Druga novina je statička traka navigacije na samom vrhu početne stranice. Dakle, kad skrolujete (eng. scroll) stranicu gornja traka navigacije će ostati na svom mestu. Ovo je praktično jer ne morate da se vraćate na vrh stranice da bi videli obaveštenja, poruke, zahteve.. ili ako želite nešto da pretražite ili se odjavite. Takodje se i Tickeri ostati sa desne strane ako skrolujete stranicu.
(Klik na sliku da uveličaš) 

Update:

Treća novina je nov raspored Lajk dugmeta ispod statusa. Sad se na prvom mestu nalazi Lajk dugme, zatim „Prokomentariši“ i na kraju vreme objave statusa.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *