Google naglašava probleme

Kompanija Google je objavila novu studiju u okviru koje je detaljno naglašeno kako postaje sve teže identifikovati štetne Web sajtove i napade budući da antivirus programi sve češće dokazuju kao neefikasna odbrana protiv novih vrsta napada. Inženjeri ove kompanije analizirali su podatke sakupljene tokom četiri godine kojima je obuhvaćeno osam miliona Web sajtova kao i 160 miliona Web strana preko njihovog Safe Browsing servisa, koji je zapravo API koji obezbeđuje podatke za Google Chrome pretraživač i Firefox i upozorava korisnike kada naiđu na Web sajt koji poseduje štetni softver. Google navodi da dnevno prikazuje tri miliona upozorenja o nesigurnim Web sajtovima.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *