Google o hakovanju Chrome-a

Web-Browsers-Google-Chrome-Metro-iconGoogle hvali svoj Chrome OS da sa njim ne postoje tradicionalne bezbednosne zabrinutosti koje se odnose na malware, ali je on i dalje ranjiv na potpuno drugačiju vrstu napada smatraju istraživači kompanije WhiteHat Security. Chrome OS je drugačiji od svakog drugog desktop operativnog sistema koji je trenutno dostupan. On je sličniji mobilnim uređajima i aplikacijama, kod kojih morate da instalirate ekstenzije da biste mogli da koriste uređaj. Dakle, suština onoga što su ovi istraživači rekli je da slabe tačke koje bi mogle da se iskoriste u ovom operativnom sistemu su one vezane za vaše podatke i oni su ti koji vas mogu dovesti u nezgodnu situaciju.

Izvor: Itsvet.com

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *