Kako preuzeti video sa Fejsbuka

3

UPDATE: članak je ažuriran: Kako preuzeti Facebook video bez ikakvih alata (2017)

Sigurno ste čuli za popularni Youtube Downloader programčić za preuzimanje video sadržaja sa Youtube sajta. Ali, da li ste ikad poželeli da preuzmete neki video klip sa Fejsbuka?

Načina ima, ne baš toliko koliko ih ima što se tiče Youtube-a, ali to ne znači da ih ni nema. Dakle, jedan način je naći program gde bi kopirali URL adresu video klipa, kliknuti Download i preuzeli video. Problem je što su ovakvi programi ograničeni, u smislu da se pune verzije plaćaju a besplatne su jako oskudne sa opcijama.

Drugi način je tzv. Online konvertovanje, dakle imate sajt gde upišete URL adresu i stisnete Download. Problem kod ovakvih servisa je to što je potrbno više vremena dok se video učita na sajt, konvertuje i zatim preuzme. Ja sam tražio ovakve sajtove ali bezuspešno, ni jedan ne radi svoj posao kako treba. Ako ja nisam našao ni jedan, ne znači da ne postoje.

Treća opcija su Dodaci (eng. Plug-in) za web preglednike. Ova opcija mi se najviše svidja jer je sve potpuno besplatno i 99% dodataka lepo rade. Pre nekog vremena sam koristio jedan dodatak za Firefox, ali pošto ovaj browser ni ne koristim, pronašao sam još jedan dodatak ali za Cheome.

Dodatak pod nazivom Facebook Video Downloader je napravljen za preuzimanje video klipova samo sa Fejsbuka, za razliku od onog za Firefox.

Korišćenje ovog dodatka je krajnje jednostavno, ne trebaju nikakva podešavanja.

Posle instalacije refrešujte (F5) Fejsbuk stranicu i idite na video klip koji želite da preuzmete. Sad će vam se sa desne strane (ispod opcije Podeli) pojaviti opcija „Download„, „Convert to mp3“ i „Embed Video„. Odaberite „Download“ (ukoliko želite da preuzmete video) i u prozorčiću koji vam se otvori, kliknite desnim klikom na „Download this video“ i odaberite „Save link as..“ i sačuvajte negde.

Povezano:
3 komentara
  1. Milan_djurdjevic kaže

    ima jednostavnijeg nacina da se skine svaki video  sa neta … a to je instalirajte …….real player  kad stavite kursor na bilo koji video izbaciceva  prozorcic …download this video  kliknete tu i on ga automatdski skida i smesta u my videos i otvara folder real player downloader …probajte

  2. Stefan M. kaže

    Hvala. Pisao bih ja samo da imam vremena.

  3. snelle kaže

    Odličan članak:) Bolji od onih što preuzimaš. Piši malo češće.

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.