Kako ubrzati otvaranje foldera [Win7]

0

windows-logoImao sam problem sa sporim učitavanjem foldera na Win7, do skoro. Kad bih otvorio folder, čekao sam jedno izvesno vreme da očita sve stavke iz njega. Onaj zeleni progrs bar gore se popunjavao neverovatnom sporinom, što me je iznerviralo.

Malo sam potražio na netu, nešto i sam zaključio, i došao do jednostavnog a efikasnog rešenja. Za ovo vam neće trebati nikakav program ili neka komplikovana podešavanja, sve je lako.

Svi znamo, a možda i ne, da Windows7 svaki folder optimizuje za nešto posebno, npr: Jedan folder samo za slike, drugi samo za video klipove, treći za muziku… Kad je neki folder podešen za slike, kad ga vi otvorite windows će da skenira ceo folder (što može trajati baš dugo ako imate više stavki) da bi našao sve slike. I tu nastaje problem, vi nemate nijednu sliku u folderu a on se učitava kao da ih imate gomilu.

Sad ćemo ovo promeniti.

1) Prvo otvorite taj „problematičan“ folder. Gore levo nadjite opciju „Organize“ i u padajućem meniju odaberite „Properties„.
(Klik na sliku za veću) 

Ako vam baš sporo učitava folder i ne biste želeli da ga otvarate, jednostavno nadjite putanju do njega (gde se on nalazi) i kliknite desnim klikom i odaberite opciju „Properties„.

2) U novom prozorčiću odaberite „Customize“ tab. Ispod naziva „Optimize this folder for:“ pisaće vam „Pictures“ (ili nešto drugo), vi kliknite na to i izaberite „General items„.

Zaključak: Windows sada neće optimizovati folder za odredjenu vrstu fajla, te ga neće skenirati tokom otvaranja.

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.