Kako videti brojeve telefona od prijatelja na FB

facebook_logoUkoliko ste registrovali svoj broj na Fejsbuk, on ostaje vidljiv svima čak i ako ga sakrijete.

Možete videti brojeve telefona svih vaših prijatelja koji su sinhronizovali svoj mobilni sa Fejsbukom i ako su sakrili svoj broj. Ovo može biti čak i korisno, npr ako vam treba broj nekog prijatelja a on nije tu, ili broj neke firme koja ima profil na Fejsbuk.. Sa druge strane privatnost korisnika, koji je aktivirao svoj broj, se narušava. Ako je on sakrio svoj broj od javnosti, očigledno je da ne želi da ga iko vidi.

Phonebook Contacts  aplikacija koja „izvlači“ brojeve iz imenika telefona. Ova aplikacija postoji već neko vreme ali je slabo primećena od strane korisnika.  No, pre nego što panika počne, važno je naglasiti kako ‘izvučene’ brojeve telfona svojih Facebook prijatelja možete videti samo vi, a ne cela mreža.

Glasine prema kojima su vaši telefonski kontakti vidljivi svima na Facebooku su lažne. Naša lista kontakata postoji već odavno. Telefonske brojeve koji se tamo nalaze su vaši prijatelji sami objavili na Facebooku ili ste sinhronizovali svoj mobilni telefon s Facebookom . Baš kao i na vašem telefonu, vi ste jedini koji možete videti ove brojeve”, objasnili su iz Facebooka.

Da biste došli do svih brojeva vaših prijatelja, kliknite na „Nalog(account), odaberite opciju „Uredi listu prijatelja(Edit friends) i u gornjem levom uglu pronadjite „Kontakti (contacts).

Ukoliko vam se ova opcija ne sviđa, odabirom ovog linka možete obrisati ceo Facebook telefonski imenik.

 

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *