Nova Google opcija

Google će početi da populariše rezultate pretrage pojedinačnih korisnika sa postovima koji su deljeni javno njihovim vezama na Googe+, objavila je ova kompanija. Nova karakteristika koja radi samo kada su korisnici prijavljeni na svoje Google naloge ima za cilj da prilagodi rezultate individialnim ukusima korisnika. Ideja je da ukoliko korisnik postuje belešku na Google+ o linku, bio to web sajt recimo nekog restorana, novinska vest ili sajt prodavnice, njegove Google+ veze će verovatno želeti da vide taj sajt. Sličnu implementaciju poseduje i Bing engine za pretragu. Na ovaj način Google i Microsoft imaju ideju oponašanja stvarnog sveta u okviru svojih pretraga.

Izvor: Itsvet.com

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *