Super HTML5 Mario

html5-1Opera je predstavila, nama dobro poznatu, Super Mario igricu u HTML5 verziji. Igricu je kodirao Robert Kleffner uz pomoć  Markus Perssona, osnivač popularne igrice Minecraft.

Igricu možete igrati u bilo kom browseru koji podržava HTML5 standard. Npr: Chrome 10↑ , Firefox 4↑, IE 9↑..

Kad odete na ovaj link dočekaće vas jednostavna stranica sa par rečenica i na sredini mesto za igricu. Pritisnite slovo S kako biste počeli sa igrom. Sad ćete videti kao nekakvu mapu, to je u stvari mapa gde birate nivoe. Naravno, na samom početku ćete imani na raspolaganju samo jedan nivo.

Kad pomerite svog Super Maria na polje gde se nalazi odredjen nivo, pritisnite opet slovo S. Sad počinje igra!

Nije potpuno ista kao ona što smo navikli da igramo na „Sega“ konzoli, ali je slično. Tu su novčići, pečurke, vatra, štit.. a i neprijatelji.

Verujem da ćete uživati u dobroj staroj Super Mario igrici. ;)

Link

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *