Windows Double Explorer

03965634-photo-windows-double-explorer-logo-mikekloAko ste se u svom svakodnevnom radu navikli na upotrebu tzv. „dvo-panelnih“ fajl menadžera, prevashodno Total Commander-a, a pride prilikom surfovanja netom nalazite da vam interfejs sa tabovima znatno olakšava upotrebu browser-a, ovaj program će vam se svideti. Windows Double Explorer… ako iz samog naziva nije bilo dovoljno jasno šta se od ovog programa može očekivati, detaljnije pojašnjenje upravo sledi.

Po pokretanju programa, dočekaće vas podrazumevana konfiguracija interfejsa, koja prikazuje dva Explorer prozora, identična default Windows izgledu, ali ovaj put jedan iznad drugog. Sve i da ovaj layout ne može da se promeni, upotrebljivost programa je već znatno poboljšana u odnosu na rešenje iz Redmonda.

Klik za veću

Interfejs samog programa je prilično ogoljen, i toolbar sadrži ikonice samo najkorisnijih opcija i podešenja. Za naprednije mogućnosti, poput mapiranja mrežnih diskova, ili pristupa sistemskim folderima, uobičajeni sistem menija vam stoji na raspolaganju. Ono što ćete najverovatnije često koristiti jeste prilagođavanje layout-u. Želite da vam Explorer prozori budu postavljeni jedan pored drugog, umesto jednog iznad drugog? Nikakav problem, dovoljan je samo jedan klik na „Layout 2“ opciju. Iako ime nije preterano opisno, verujemo da će crtež pored ikonice biti dovoljan za otklanjanje nedoumica.

Klik za veću

Ako ste mislili da je to sve što ovaj program može, prevarili ste se. Program ima još jednog „keca u rukavu“, Reč je o mogućnosti rada sa tabovima. Ovo nije ni prvi, a verovatno ni poslednji fajl menadžer koji nudi organizaciju sadržaja u tabove, ali kombinacija tabova i dva panela je već ređa pojava. Tako u oba panela možete imati otvoren praktično neograničen broj instanci foldera, čime svi vaši dokumenti mogu biti na dohvat ruke u svakom času.

Nadam se da će vam ovaj, zaista koristan, program dobro služiti.

Preuzmi

Izvor: Intefejs.tv

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *