Kako ukloniti reklame sa Fejsbuka

Pre nekoliko dana Fejsbuk je uveo nekoliko novina, o kojima sam već pisao, medju njima su i reklame, tzv Ads. Tačnije, sad postoje 2 vrste reklama: „Reklame“ i „Ads„. Reklame su nam poznate od ranije, a Ads je nešto novo. Sve ove reklame se pojavljuju desno na početnoj strani Fejsbuka ispod dela gde su „Dogadjaji(eng. event).

Kako nekog ove reklame ne zanimaju i nerviraju, sigurno su tražili neko rešenje da ih uklone. Jedno takvo rešenje ću predstaviti u ovom postu.

Tačnije, to je dodatak (eng. plug-in) za Chrome i Firefox.

Za Chrome preglednik tu je AdsBlock koji odlično obavlja svoj posao. Kad ga instalirate i uključite, možete zaboraviti na dosadne reklame. Ali dodatak ne uklanja reklame samo sa Fejsbuka, već sa svih sajtova, medju kojima je i Youtube.

Ko ipak koristi Mozillin čuveni Firefox, može se poslužiti dodatkom pod sličnim nazivom – AdBlock Plus

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

2 komentara

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *