Saznaj Novo Mreža
"Saznaj Novo Mreža" je skup servisa koje nudi sajt "Saznaj Novo". Mreža će se vremenom širiti dodavanjem novih servisa.

Neke novine na Fejsbuku 2

0

Ovaj članak nije ažuriran više od 3 godine. Postoji mogućnost da su informacije/alati/uputstva zastareli!

facebook_logoU jednom od prošlih postova sam opisao par novina na Fejsbuku, sad ću tu listu malo proširiti.

Sigurno ste u skorije vreme čuli za nov preglednik slika, ili za nov način podešavanja privatnosti.., sve je to bilo u najavi, od sad je zvanično i dostupno većini korisnika.

Kad je FB uveo nov preglednik slika, skoro svi su se bunili i teško su ga prihvatili, a uz to slike su bile lošeg kvaliteta. Sad se malo izmenilo. Ne, nisu vratili na staro, samo su novi još poboljšali. Prema nekim najavama, nov preglednik bi trebao da poveća kvalitet i rezoluciju slike. Drugo, više nije crne boje, već bele. Da li vam se svidja?

Druga novina je promena podešavanja za privatnost. Mnogi su rekli da je Fejsbuk „kopirao“ Google+ po ovom pitanju. Bilo kako bilo, moramo da koristimo ono što nam FB nudi na raspolaganju.

Šta je ovde novo?
– Kod ažuriranja statusa je promenjen izgled, sad su tu samo 3 opcije: „Ažuriraj status“ , „Postavi sliku“ i „Pitanja„. Kad kliknete na „Ažuriraj status“ pri dnu text polja možete videti nekoliko novina: Taguj prijatelja, dodaj mesto (eng. place) i podesi ko može da vidi status. Sve je jako slično kao i na Google+, već na prvi pogled se vidi. Pogledajte uporedne slike pa recite da li vam se svidja nova opcija?

Malo pre sam napisao da na početnoj strani imate samo 3 opcije kod ažuriranja statusa, nisam napisao mogućnost dodavanja video klipova, jer opcije ni nema. Dakle, morate na drugi način, kako?

Na vašem profilu ispod slike kliknite na link „Fotografije“ i zatim u gornjem desnom uglu kliknite na „Snimci“ (ili na ovaj link da se direktno prebacite tamo) i zatim kliknite na „Dodaj video„.  Sad će vam se otvoriti stranica gde možete odabrati video iz računara, ili snimiti web kamerom, i polja za unos naslova klipa, opisa i za tagovanje prijatelja.

I na kraju, stranica za podešavanje privatnosti. Ona je skroz redizajnirana i uvedena su neka nova podešavanja. Jedna od njih su upravljanje tagovima. Sad imate punu kontrolu nad tagovima, možete birati kad neko može da vas taguje na slikama.. Vredi isprobati.

become-a-patron-2

Preporučeno za tebe:

Napiši komentar

Email adresa neće biti javno prikazana!

Ukoliko vam je potrebna pomoć, savet... možete postaviti pitanje na posebnom delu bloga namenjenom za to - pitanja.rs