Na dlanu ekran osetljiv na dodir

omnitouchIstraživači već nekoliko godina rade na proširenju površina koje se mogu koristiti za multitouch panele, a projekat OmniTouch koji se sprovodi na Carnegie Mellon univerzitetu mogao bi ovu ideju da sprovede u delo. OmniTouch pretvara delove tela i okolne površine u interfejs osetljiv na dodir.

Korisnici na taj način imaju priliku da pročitaju i odgovore na e-mail poruku dodirujući svoj dlan ili susedni zid ili čak mogu da koriste višestruke aplikacije istovremeno na različitim površinama.

OmniTouch sistem podrazumeva kameru visoke osetljivosti i laserski bazirani piko-projektor. Korišćenjem tehnologije koja je slična Microsoft Kinect, OmniTouch počinje sa generisanjem temeljne mape lokacije izolujući prste od odgovarajućih površina osetljivih na dodir, uključujući ruku, podlakticu ili zid.

http://www.youtube.com/watch?v=Pz17lbjOFn8
Kako vam se čini OmniTouch? Da li bi voleli jedan ovakav? :)

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *