Saznaj Novo Mreža
"Saznaj Novo Mreža" je skup servisa koje nudi sajt "Saznaj Novo". Mreža će se vremenom širiti dodavanjem novih servisa.
Ad

ArmageTron Advanced

0
Ad
 
Ovaj članak nije ažuriran više od 3 godine. Postoji mogućnost da su informacije/alati/uputstva zastareli!

armagetron-advanced-0-2-8-2-1-1Nekada davno beše film naziva „Tron„, a i igrica arkadnog stila njime inspirisana. Ta 1982. godina, kao i pomenuti film i igra su velikim delom zaboravljeni, od skoro svih. Autori igre ArmageTron Advanced, očito ne spadaju u tu grupaciju.

Insprisani jednom od scena iz filma, trkom svetlosnih motocikala, odlučili su da razviju open-source igru posvećenu upravo zabavi sa tim konceptom. Osnovna mehanika igranja je veoma jednostavna. Dva ili više igrača su predstavljena vozilom na dva točka, tzv. „svetlo-ciklom“.

Vozila se konstantno kreću po prostranoj areni, ne možete niti ubrzati, niti usporiti. Možete jedino skretati levo ili desno, za 90°, upotrebom tastera Z i X. Da, znamo, za sada ne zvuči preterano interesantno. Niti komplikovano. Jedna sitnica koja pravi veliku razliku sledi: kako se kreću, vozila iza sebe ostavljaju trajan trag, u formi svetlosnog zida.

Konktakt bilo kog vozila sa bilo kojim zidom rezultuje gubitkom života i eliminacijom iz trenutne runde. Cilj je, naravno, ostati poslednji na polju, i nadživeti sve ostale igrače.

Igra takodje nudi multiplayer mogućnost igranja, ovo je verovatno najzabavniji deo igre. Naravno, moguće je igrati sam protiv računara, što je i poželjno za početak.

Što se multiplayer varijante tiče, online servera ima na stotine, kao i tipova igara koji se na njima hostuju, a tu je i LAN opcija, za igru sa lokalno umreženim prijateljima.

Preuzmi igru

(Članak preuzet sa sajta interfejs.tv)

Ad

become-a-patron-2

Preporučeno za tebe:

Napiši komentar

Email adresa neće biti javno prikazana!

Ukoliko vam je potrebna pomoć, savet... možete postaviti pitanje na posebnom delu bloga namenjenom za to - pitanja.rs