ArmageTron Advanced

0

armagetron-advanced-0-2-8-2-1-1Nekada davno beše film naziva „Tron„, a i igrica arkadnog stila njime inspirisana. Ta 1982. godina, kao i pomenuti film i igra su velikim delom zaboravljeni, od skoro svih. Autori igre ArmageTron Advanced, očito ne spadaju u tu grupaciju.

Insprisani jednom od scena iz filma, trkom svetlosnih motocikala, odlučili su da razviju open-source igru posvećenu upravo zabavi sa tim konceptom. Osnovna mehanika igranja je veoma jednostavna. Dva ili više igrača su predstavljena vozilom na dva točka, tzv. „svetlo-ciklom“.

Vozila se konstantno kreću po prostranoj areni, ne možete niti ubrzati, niti usporiti. Možete jedino skretati levo ili desno, za 90°, upotrebom tastera Z i X. Da, znamo, za sada ne zvuči preterano interesantno. Niti komplikovano. Jedna sitnica koja pravi veliku razliku sledi: kako se kreću, vozila iza sebe ostavljaju trajan trag, u formi svetlosnog zida.

Konktakt bilo kog vozila sa bilo kojim zidom rezultuje gubitkom života i eliminacijom iz trenutne runde. Cilj je, naravno, ostati poslednji na polju, i nadživeti sve ostale igrače.

Igra takodje nudi multiplayer mogućnost igranja, ovo je verovatno najzabavniji deo igre. Naravno, moguće je igrati sam protiv računara, što je i poželjno za početak.

Što se multiplayer varijante tiče, online servera ima na stotine, kao i tipova igara koji se na njima hostuju, a tu je i LAN opcija, za igru sa lokalno umreženim prijateljima.

Preuzmi igru

(Članak preuzet sa sajta interfejs.tv)

Povezano

Napiši komentar

Email adresa neće biti javno prikazana!

Ukoliko vam je potrebna pomoć, savet... možete poslati upit preko kontakt stranice.