Bitdefender – zaštitite vaš FB nalog

3

bitdefenderSvesni smo rizika kojim smo izloženi da nam kompjuter bude zaražen nekim virusom. Kako su društvene mreže postale svakodnevnica u našim životima, tako su postale i glavna meta virusa.

Svaki računar bi trebalo da ima instaliran neki anti-virus kako bi ga štitio, ali šta ako se pojavi virus na nekoj društvenoj mreži (u našem slučaju Fejsbuk) ?

Ti virusi su osmišljeni tako da ih mi sami delimo a da toga nisamo ni svesni. Programer virusa treba samo da ga iskodira i pusti na internet, sve ostalo „obavljaju“ sami korisnici.

E sad, kako nebiste i vi „zakačili“ ovakvu vrstu virusa, morate imati neku zaštitu na svom nalogu. Taj posao preuzima BitDefender Safego.

Ovo je Fejsbuk aplikacija koja traži zaražene postove, linkove.. na Fejsbuku. Kad neki vaš prijatelj „zakači“ virus, ova aplikacija će vam pokazati koji je to prijatelj, koji je to post i koji link. Naravno, aplikacija ne može ukloniti virus, ali vas može upozoriti i tako ćete znati da ne klikćete na te linkove.

Postoji i anti-virus pod istim nazivom koji je zvanično najbolji AV koji se plaća a možete ga preuzeti sa ovog linka.

Korišćenje BitDefender Safego aplikacije je krajnje jednostavno. Kad odete na aplikaciju, pritisnite „Dozvoli“ i automatski ćete biti preusmereni na glavnu stranu odakle možete skenirati profil.

U donjem desnom uglu možete videti dugme „Start PC scan„. Klikom na to dugme počeće preuzimanje dodatka za Chrome. Nakon instalacije pojaviće vam, se desno od adresnog polja, novo dugme sa logom BitDefendera odakle odakle možete izvršiti brzo skeniranje računara. Ovo je besplatno.

Povezano:
3 komentara
  1. Vrela Nina kaže

    aj daj fb il email kako da te kontaktiram
    molim te ako znas bas sve :D

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.