Jing – snimanje i slikanje ekrana

0

JinglogoTechSmith, autori popularnog Camtasia Studija, nude besplatno rešenje pod pomalo neobičnim nazivom – Jing.

Za početak je neophodno kreirati besplatan korisnički nalog, za šta će vam biti potrebna samo validna e-mail adresa. Pod uslovom da vam je potrebna dodatna funkcionalnost koju pruža Pro verzija aplikacije, postoji mogućnost plaćanja godišnje pretplate, mada i besplatna verzija pruža sasvim dovoljan set mogućnosti.

Jing nema korisnički interfejs u standardnom smislu te reči. Nema prozora programa, padajućih menija, i tome slično. Sve što ćete videti je ikonica u obliku poluprovidne žute kugle na vrhu ekrana odakle možete odabrati glavne funkcije.

Postavljanjem kursora miša na ikonicu, u obliku zraka će se otvoriti tri podsekcije programa, pružajući vam mogućnost da otpočnete novi capture, tj. snimanje radne površine, da pregledate istoriju dosadašnjih snimanja, kao i da otvorite dijalog sa podešavanjima.

Klikom na „Capture„, prvo dobijate mogućnost definisanja površine koju želite da snimite.

Kada je površina selektovana, ikonicama u dnu dobijate mogućnost da snimite sliku, video, ili pak da poništite izbor i počnete ponovo.

Ako ste odabrali čuvanje slike, dobićete mogućnost osnovnog editovanja, poput dodavanja strelica, teksta, okvira i slično, nakon čega sliku možete jednostavno snimiti na vaš računar klikom na „Save„. Slično važi i za snimanje video zapisa, sa izuzetkom mogućnosti naknadnog editovanja i obrade.

Vredi napomenuti da Jing video snima isključivo u SWF, tj. Flash formatu.

Preuzmi Jing potpuno besplatno

 

(Tekst preuzet sa sajta interfejs.tv)

Povezano

Napiši komentar

Email adresa neće biti javno prikazana!

Ukoliko vam je potrebna pomoć, savet... možete poslati upit preko kontakt stranice.