Jing – snimanje i slikanje ekrana

0

JinglogoTechSmith, autori popularnog Camtasia Studija, nude besplatno rešenje pod pomalo neobičnim nazivom – Jing.

Za početak je neophodno kreirati besplatan korisnički nalog, za šta će vam biti potrebna samo validna e-mail adresa. Pod uslovom da vam je potrebna dodatna funkcionalnost koju pruža Pro verzija aplikacije, postoji mogućnost plaćanja godišnje pretplate, mada i besplatna verzija pruža sasvim dovoljan set mogućnosti.

Jing nema korisnički interfejs u standardnom smislu te reči. Nema prozora programa, padajućih menija, i tome slično. Sve što ćete videti je ikonica u obliku poluprovidne žute kugle na vrhu ekrana odakle možete odabrati glavne funkcije.

Postavljanjem kursora miša na ikonicu, u obliku zraka će se otvoriti tri podsekcije programa, pružajući vam mogućnost da otpočnete novi capture, tj. snimanje radne površine, da pregledate istoriju dosadašnjih snimanja, kao i da otvorite dijalog sa podešavanjima.

Klikom na „Capture„, prvo dobijate mogućnost definisanja površine koju želite da snimite.

Kada je površina selektovana, ikonicama u dnu dobijate mogućnost da snimite sliku, video, ili pak da poništite izbor i počnete ponovo.

Ako ste odabrali čuvanje slike, dobićete mogućnost osnovnog editovanja, poput dodavanja strelica, teksta, okvira i slično, nakon čega sliku možete jednostavno snimiti na vaš računar klikom na „Save„. Slično važi i za snimanje video zapisa, sa izuzetkom mogućnosti naknadnog editovanja i obrade.

Vredi napomenuti da Jing video snima isključivo u SWF, tj. Flash formatu.

Preuzmi Jing potpuno besplatno

 

(Tekst preuzet sa sajta interfejs.tv)

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.