Upravljaj računarom pomoću glasa

2

Ako vam je dosadilo korišćenje tastature i miša, dozvolite da njihovu ulogu preuzme mikrofon. Da, pomoću mikrofona možete upravljati vašim računarom. Dovoljno je da izgovorite, neku od prethodno definisanih, glasovnih komandi, i vaš računar će uraditi ono što ste mu naredili.

Kako je ovo moguće?

Za ovo se pobrinuo program pod nazivom Responding Heads.

Ovaj moćni softverski alat će vaš glas i neku računarsku operaciju spojiti tako da kad izgovorite neku naredbu, program će izvršiti operaciju koju ste spojili za tu glasovnu komandu.

Primer: Izgovorite reč „Pusti muziku“ i izaberete pokretanje aplikace npr: „Aimp3„, i sačuvate to. Sad kad izgovorite „Pusti muziku“ program će pokrenuti aplikaciju „Aimp3“.

Nešto slično postoji na Vista i Win7 operativnim sistemima, ali za XP će ovaj program dobro doći. Možda čak i za korisnike Win7 i Viste jer ovde možete sami definisati glasovne komande, dok kod sistematski ugradjenog alata ne možete.

Nakon uobičajne instalacije, pokrenite program i počnite sa ubacivanjem komandi.

Napomena: Posle instalacije neće vam se pojaviti ikonica na radnoj površini, pa je morate pronaći u fajlu gde ste instalirali program (najčešće je to: C:\Program Files\AdSa)

Preuzmi

 

 

 

 

Povezano:
2 komentara
 1. Dario Vuknic kaže

  nece na win visti…kaze ne podrzava ga..:((

  1. Anonimni kaže

   Moguće. Na Visti, koliko znam, nešto slično je podržano u samom sistemu. 
   http://www.microsoft.com/enable/products/windowsvista/speech.aspx

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.