Upravljaj računarom pomoću glasa

2

Ako vam je dosadilo korišćenje tastature i miša, dozvolite da njihovu ulogu preuzme mikrofon. Da, pomoću mikrofona možete upravljati vašim računarom. Dovoljno je da izgovorite, neku od prethodno definisanih, glasovnih komandi, i vaš računar će uraditi ono što ste mu naredili.

Kako je ovo moguće?

Za ovo se pobrinuo program pod nazivom Responding Heads.

Ovaj moćni softverski alat će vaš glas i neku računarsku operaciju spojiti tako da kad izgovorite neku naredbu, program će izvršiti operaciju koju ste spojili za tu glasovnu komandu.

Primer: Izgovorite reč „Pusti muziku“ i izaberete pokretanje aplikace npr: „Aimp3„, i sačuvate to. Sad kad izgovorite „Pusti muziku“ program će pokrenuti aplikaciju „Aimp3“.

Nešto slično postoji na Vista i Win7 operativnim sistemima, ali za XP će ovaj program dobro doći. Možda čak i za korisnike Win7 i Viste jer ovde možete sami definisati glasovne komande, dok kod sistematski ugradjenog alata ne možete.

Nakon uobičajne instalacije, pokrenite program i počnite sa ubacivanjem komandi.

Napomena: Posle instalacije neće vam se pojaviti ikonica na radnoj površini, pa je morate pronaći u fajlu gde ste instalirali program (najčešće je to: C:\Program Files\AdSa)

Preuzmi

 

 

 

 

Povezano:
2 komentara
 1. Dario Vuknic kaže

  nece na win visti…kaze ne podrzava ga..:((

  1. Anonimni kaže

   Moguće. Na Visti, koliko znam, nešto slično je podržano u samom sistemu. 
   http://www.microsoft.com/enable/products/windowsvista/speech.aspx

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.