World of Tanks

World of Tanks je 3D timska multiplayer online igra koju odlikuju istorijska borbena vozila iz perioda između 1930 i 1950. godine.

World of Tanks podrazumeva više od 90 oklopnih vozila iz Kine, Sovjetskog saveza, Nemačke i SAD. Pored toga, potvrđena je i informacija da su u razvoju i vozila sa teritorije Japana, Francuske i Engleske. Vozila su pažljivo i detaljno izrađena, gotovo sa istorijskom preciznosti. Sve zajedno biće negde oko 500 vozila koja će biti dostupna u okviru igre.

Worls of Tanks drži i Ginisov rekord u kategoriji najvećeg broja istovremenih igrača na jednom MMO Serveru, iako je specifičan žanr igre pod znakom pitanja. Igrači u okviru igre World of Tanks imaju mogućnost da učestvuju u četiri primarna tipa borbe i to nasumične bitke, timske borbe, borbe tenkovima i bitke među klanovima.

U okviru tipa nasumičnih borbi igrači ne mogu da biraju u kojem će se od dostupna dva tima boriti ali postoji mogućnost da se do tri prijatelja udruže i da na taj način osiguraju da budu u istom timu.

Kada je reč o borbi između klanova, igrači sami donose odluku na čijoj strani će se boriti. Timovi ne mogu imati više od 15 igrača, a samim tim je i maksimalni broj borbenih jedinica na bojnom polju 30.

Cilj svakog tima je da se odbrani od neprijatelja i da se onesposobi što je moguće više neprijateljskih vozila. World of Tanks takođe podrazumeva beskrajnu kampanju sa Clan Wars koja se odvija na Global Map. Global Map sa određenim delom Zemlje će biti predstavljena i biće podeljena na određene delove.

Klanovi, ili grupe klanova, će se boriti za ove delove. Naravno, kako vreme odmiče tako se dodaju novi prostori pa je moguće boriti se za superiornost na određenim teritorijama, u pustinjama Afrike ili tropskim džunglama Azije, na primer. World of Tanks bitke mogu trajati i manje od 15 minuta ali ovo je igra koju ćete sigurno igrati satima, danima pa i nedeljama, potrebno je samo da počnete.

(članak preuzet sa sajta ITsvet.com)

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *