Starter

Starter je jedan od nezaobilaznih alata svakog naprednijeg korisnika računara. Uz pomoć njega bićete u mogućnosti da izlistate sve programe koji se automatski pokreću prilikom startovanja operativnog sistema. Videćete sve što se nalazi u skrivenim podešavanjima Windows Registry baze, start-up folderima i fajlovima sa podešavanjima za inicijalizaciju.

Sam proces instalacije je sasvim uobičajen za programe ovog tipa.

Interfejs programa teško da će osvojiti nagrade za najleši dizajn godine, ali je savršeno funkcionalan i pregledan.

Prvi po redu je tab „Startups„. Kao što se i moglo očekivati na osnovu imena, ovde možete pregledati sve unose koji se nalaze u okviru start-upa vašeg Windows sistema.

Tab „Processes“ nalikuje spisku procesa u sistemskom Task Manageru, ali je obogaćen dodatnim stavkama i informacijama, poput detaljne statistike potrošnje memorije.

I tab „Services“ pruža veoma detaljan pregled svih servisa koji rade na vašem računaru. Iako u određenim situacijama može biti jako koristan, generalna je preporuka ne menjati u ovom segmentu bilo šta, osim ako apsolutno niste sigurni da znate šta radite.

Takodje, program podržava i lako čuvanje, bilo cele registry baze, bilo njenih delova, koji se posle mogu povratiti.

Ovaj zaista funkcionalan program od svega 600kb možete preuzeti sa linka ispod.

Download.

(Izvor: interfejs.tv)
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

2 komentara

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *