Android telefoni od sad bez „Menu“ dugmeta?

0

Android telefoni su poznati po njihovim dugićima: Back, Home i Menu.

Tako HTC ima prepoznatljiv dizajn telefona sa četiri dugmića koja se uvek nalaze ispod ekrana. HTC je pored pomenuta tri dugmeta dodao i dugme „Search„. Dok recimo Sony Ericsson i Samsung telefoni imaju po tri dugmeta.

Ono o čemu se priča već neko vreme je da Ice Cream Sandwich verzija Androida neće imati potrebu za ovakvim dugmićima.

Google je na Android Developers blogu pre dva dana i pozvao developere da ne razvijaju aplikacije koje se oslanjaju na „Menu“ dugme. Google je u Honeycomb verziji koja je kreirana za tablete uveo nove dugmiće koje je preneo i na Ice Cream Sandwich verziju Androida optimizovanu i za tablete i za telefone.

 

Iz Google-a poručuju da se za navigaciju u aplikacijama koristi action bar i sam ekran aplikacije. Ali ukoliko ima previše opcija koje ne mogu da stanu na ekran, onda može da se koristi „Action overflow„.

Action overflow pruža mogućnost prikaza dodatnih opcija kao i „Menu“ dugme, samo što je ovoga puta u skladu sa ICS dizajnom i korišćenjem njega se postiže konzistentnost interfejsa Android operativnog sistema ka čemu Google sada teži. Nedavno je Google objavio i uputstva kako dizajnirati ICS aplikacije.

Detaljnije na Android.co.rs

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.