Android telefoni od sad bez „Menu“ dugmeta?

0

Android telefoni su poznati po njihovim dugićima: Back, Home i Menu.

Tako HTC ima prepoznatljiv dizajn telefona sa četiri dugmića koja se uvek nalaze ispod ekrana. HTC je pored pomenuta tri dugmeta dodao i dugme „Search„. Dok recimo Sony Ericsson i Samsung telefoni imaju po tri dugmeta.

Ono o čemu se priča već neko vreme je da Ice Cream Sandwich verzija Androida neće imati potrebu za ovakvim dugmićima.

Google je na Android Developers blogu pre dva dana i pozvao developere da ne razvijaju aplikacije koje se oslanjaju na „Menu“ dugme. Google je u Honeycomb verziji koja je kreirana za tablete uveo nove dugmiće koje je preneo i na Ice Cream Sandwich verziju Androida optimizovanu i za tablete i za telefone.

 

Iz Google-a poručuju da se za navigaciju u aplikacijama koristi action bar i sam ekran aplikacije. Ali ukoliko ima previše opcija koje ne mogu da stanu na ekran, onda može da se koristi „Action overflow„.

Action overflow pruža mogućnost prikaza dodatnih opcija kao i „Menu“ dugme, samo što je ovoga puta u skladu sa ICS dizajnom i korišćenjem njega se postiže konzistentnost interfejsa Android operativnog sistema ka čemu Google sada teži. Nedavno je Google objavio i uputstva kako dizajnirati ICS aplikacije.

Detaljnije na Android.co.rs

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.